Правителството на Португалия обяви състояние на тревога, за да може

...
Правителството на Португалия обяви състояние на тревога, за да може
Коментари Харесай

Португалия мобилизира полицията и армията в борбата с COVID-19

Правителството на Португалия разгласи положение на паника, с цел да може да активизира Гражданската отбрана, полицията и армията в напъните за преодоляване на епидемията от новия ковид , съобщи Франс прес.

" Министрите на вътрешните работи и на опазването на здравето взеха решение да разгласят паника в цялата страна, с цел да могат Гражданската отбрана и силите за сигурност да са подготвени да се намесят ", разгласи социалистическото държавно управление в изказване след протеклото през миналата нощ съвещание на кабинета.

За ограничение на разпространяването на ковид държавното управление на Португалия предприе редица изключителни ограничения като затваряне на забавачниците, учебните заведения и университетите за минимум един месец. Работещи, на които ще се наложи да останат в къщи, с цел да се грижат за децата си, ще получават две трети от заплатата си, като сумата ще се поделя сред работодателя и страната.

Освен това се затварят краткотрайно нощните клубове, на пасажерите от туристически кораби се не разрешава да слизат в португалски пристанища, а визитите в старешки домове се преустановяват.

Собствениците на питейни заведения и заведения за хранене ще би трябвало да понижат потенциала на залите си с една трета, с цел да не се постанова клиентите да седят прекомерно близо едни до други. По същата причина комерсиалните центрове и супермаркетите ще би трябвало да лимитират посещаемостта.

По публични данни от през вчерашния ден в Португалия са доказани 78 инфектирани с новия ковид от общо 637 съмнителни случая. Починали няма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР