Правителството на Полша работи по механизъм, който ще лиши руските

...
Правителството на Полша работи по механизъм, който ще лиши руските
Коментари Харесай

Полша предприе най-сериозната мярка срещу Русия

Правителството на Полша работи по механизъм, който ще лиши съветските жители от правото да получават визи за пътешестване в страната, заяви през днешния ден заместник-министърът на външните работи Пьотр Вавжик пред полското национално радио.

Според Вавжик Полша поддържа разширението на глобите на Европейски Съюз против Русия, тъй че да включват ограничавания за издаване на туристически визи за съветски жители. Служителят обаче означи, че някои членове на Европейски Съюз не поддържат тази самодейност.

"Основните членове на Европейски Съюз, в това число Германия, Франция и Нидерландия, остават срещу ", сподели Вавжик. "Като се има поради тяхното опълчване..., Полша работи върху едностранно решение ".

Вавжик добави, че Полша - дружно с Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия, към момента работи, с цел да убеди Европейски Съюз да вкара такива ограничавания. "Можем да чакаме решение по този въпрос през идващите седмици ", заключи Вавжик.

Високопоставеното лице означи, че Полша не издава туристически визи на руснаци от няколко месеца насам. Руските жители могат да получат единствено работни и директни визи в полските посолства и консулства.

Досега единствено Финландия, Естония и Литва публично са подкрепили предлагането на Украйна страните от Европейски Съюз да забранят влизането на съветски жители, като подхващат стъпки за въвеждане на ограничавания за руснаците, пътуващи до тези страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР