Правителството на Перу ще похарчи 1,06 млрд. долара за мерки,

...
Правителството на Перу ще похарчи 1,06 млрд. долара за мерки,
Коментари Харесай

Перу ще похарчи над 1 млрд. долара за план за климата,

Правителството на Перу ще похарчи 1,06 милиарда $ за ограничения, свързани с климата и метеорологичните условия, заяви член на държавното управление, в опит да предотврати и ограничи климатичните промени и Ел Ниньо, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Ел Ниньо, метеорологичен феномен в Тихия океан, който въздейства на времето, евентуално ще способства за значителни превалявания и евентуални наводнения, които се чакат в Перу от април.

Министърът на стопанската система Алекс Контрерас направи известието по време на съвещание на кабинета с президента Дина Болуарте, като акцентира " забележителните опасности " от климатичните събития, които могат да обиден  икономическото положение на страната.

Неотдавнашните проливни дъждове и наводнения, които последваха мощния циклон Яку, предизвикаха вреди на инфраструктурата за над 300 млн. $ в южноамериканската страна, уточни Контрерас.

Министърът съобщи, че проектът за разноски ще се концентрира върху райони, в които се чакат най-големи климатични последствия, като изплащането на средствата ще стартира през идващите седмици.

По-рано този месец държавната организация ЕНФЕН, която изследва Ел Ниньо, издаде предизвестие за крайбрежните региони заради това, което тя разказа като ненадейно повишение на температурите на повърхността на Тихия океан.

Перу претърпя огромни бедствия, свързани с метеорологичните условия, през последните години, напомня Ройтерс.

По време на съвещанието на кабинета министър председателят  Алберто Отарола съобщи, че предстоящото стопляне евентуално ще продължи през юли, като през април и юни е допустимо да паднат превалявания над нормата.

През 2017 година времето, обвързвано с Ел Ниньо, е отговорно за минимум 162 починали, дружно със съществени вреди на инфраструктурата, в това число пътища и мостове, равняващи се на 2 % от стопанската система на страната, демонстрират публични данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР