Правителството на одобри законопроект за контрол на наркотичните и психотропните

...
Правителството на одобри законопроект за контрол на наркотичните и психотропните
Коментари Харесай

Македонското правителство обмисля легализиране на износа на марихуана

Правителството на утвърди законопроект за надзор на наркотичните и психотропните субстанции, който би трябвало да разреши експорт на.

Според държавното прессъобщение предлагането разрешава експорт на сушен канабис за медицински цели, като разрешава на производителите на канабис да оферират към този момент създадени количества от продукта на пазарите в Европа и отвън нея.

Износът на марихуана от Македония ще се прави в сходство с интернационалните конвенции и европейското законодателство, което контролира този въпрос.
 В Косово хванаха 82 кг марихуана В Косово хванаха 82 кг марихуана
Косовската полиция при вчерашна своя интервенция в региона на Гниляне и Прищина арестува шестима души и иззе 82 мг марихуана, съобща...

Една от новостите в препоръчаното правно решение е основаването на Агенция за надзор на развъждането и добива и производството на канабис и препарати от канабис за медицински и научни цели.

Решенията в законопроекта за наркотичните субстанции, показва държавното управление, като се изключи че са хармонизирани със законодателството на Европейски Съюз и интернационалните актове, съдържат и свои лични национални решения, които са във функционалност на контролиране и уместно практическо приложение, което пък ще обезпечи по-добър надзор върху опиати и психотропни лечебни субстанции.

Друга оригиналност е въвеждането на задължението за компании с лиценз за развъждане на канабис за медицински цели да заплащат 10 % от чистата облага по специфична сметка в държавния бюджет. Парите ще бъдат употребявани за планове от публичен интерес, като да вземем за пример поддръжка за Фонда за редки заболявания, поддръжка за медийния фонд, както и програмни цели в спорта, културата и гражданското общество.

В Македония производството и продажбата на артикули от канабис за медицински цели е позволено със закон от 2016 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР