Правителството на Обединеното кралство планира веднага да прехвърли на Украйна

...
Правителството на Обединеното кралство планира веднага да прехвърли на Украйна
Коментари Харесай

Лондон се готви да прехвърли първите четири танка Challenger 2 на Украйна

Правителството на Обединеното кралство възнамерява незабавно да трансферира на Украйна първите четири танка Challenger 2, а скоро по-късно - още осем. Премиерът Риши Сунак ще осведоми украинския президент Володимир Зеленски в границите на днешния ден, оповестява английският вестник The Sun .

Изданието се базира на източник от кабинета на премиера, който твърди, че Сунка желае да покаже, че Лондон поддържа Киев " на дело, а не на думи ". Според вестника английският министър председател е разговарял с управлението на военното ведомство и службите за сигурност, като им е споделил, че доставката на танкове на Украйна би трябвало да бъде приоритет за оперативните действия. Отбелязва се, че министър председателят и министърът на защитата " взеха решение да изпратят ескадрила [може да включва до 18 танка], откакто Зеленски интензивно лобира по този въпрос “.

В петък The Guardian заяви, че изпращането на танкове на английската войска в Украйна ще бъде финализирано на 16 януари. По-рано, базирайки се на представител на премиера, вестник The Financial Times на собствен ред също заяви за идните доставки. Източник на редакцията акцентира, че Лондон ускорява поддръжката за Украйна, като й дава нови военни технологии. Той изрази убеденост, че " бойните танкове могат да обезпечат доста нови благоприятни условия за украинците ".

На 9 януари английските медии, базирайки се на източници, оповестиха, че за първи път от началото на спора в Украйна Лондон обмисля опцията да трансферира на Киев до 10 танка Challenger 2.

На 6 януари Съединени американски щати оповестиха отпущането на нов пакет военна помощ на стойност близо 3 милиарда $ за Украйна. Пакетът, по-специално, ще включва верижни бойни машини на пехотата (БМП) и самоходни гаубици Bradley. Преди това Германия разгласи, че има намерение да достави на управляващите в Киев бойни машини на пехотата Marder, а Франция ще изпрати колесни танкове AMX-10 RC.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР