Правителството на Обединеното кралство планира утвърждаването на нов закон, съгласно

...
Правителството на Обединеното кралство планира утвърждаването на нов закон, съгласно
Коментари Харесай

Великобритания въвежда нов закон за борба с враждебните страни

Правителството на Обединеното кралство възнамерява одобряването на нов закон, според който всички лица, работещи в страната от името на непознати държавни управления, ще бъдат задължени да записват наличието си в страната. По този метод държавното управление се надява да отбрани Англия от „ враждебни страни “ като Русия или Китай, отбелязва националният всекидневник The Times. 

Министър-председателят Борис Джонсън ще разгласи новия закон, използвайки речта на кралицата, планувана за 11 май. Той има намерение да упорства за въвеждането на нови правила на фона на възходящата угриженост по отношение на дейностите на Москва и Пекин, отбелязва изданието, представено от Агенция " Фокус ". 

Новите правила, както отбелязва вестникът, ще разширят съществуващия закон за гонене и депортиране на задгранични шпиони, които заплашват националните ползи на Англия. Отказът за наложителна регистрация ще се смята за закононарушение. 

Концепцията за регистрация на чужденци се основава на скица, употребена в Съединени американски щати. Там задграничните сътрудници би трябвало да преминат наложителна регистрация в Министерството на правораздаването, както и от време на време да показват отчети за активността си. Законът се ползва за всеки, който съставлява ползите на други страни, в това число консултанти, публицисти и експерти по връзки с обществеността. 

Правителството на Обединеното кралство също има намерение да преразгледа Закона за държавните секрети и да го промени, с цел да го приложи и против чужденци, опитващи се да подкопаят националните ползи на страната от чужбина, в това число киберпрестъпници, работещи за други страни.
Понастоящем този закон се ползва единствено за английски жители, които са в чужбина. 

Освен това се възнамерява да се трансформират употребяваните в закона термини, които доста членове на държавното управление дефинират като остарели. Сега за нелегално деяние се смята кражба на „ скица, проект, модел, които могат да бъдат директно или индиректно потребни за врага “. Правителството също по този начин възнамерява да размени тази дефиниция с „ документ, информация или нещо друго “, което може да бъде потребно за „ непознати страни “. 

По-рано английското външно министерство съобщи, че съветската работа за външно разузнаване стои зад хакерските атаки против SolarWinds. Лондон също по този начин уточни, че Русия остава най-сериозната опасност за националната и груповата сигурност на Англия.

Миналата седмица съветският дипломат в Лондон Андрей Келин бе свикан във външното министерство по отношение на „ враждебната линия на държание “ на Москва. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР