Правителството на Николай Денков оцеля втори път, след като вотът

...
Правителството на Николай Денков оцеля втори път, след като вотът
Коментари Харесай

Правителството оцеля за втори път

Правителството на Николай Денков оцеля повторно, откакто вотът на съмнение и денс не с ъбра задоволителна поддръжка. Депутатите от Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС излязоха от залата по време на гласуването. Така от общо 127 дали своят вот „ за “ вота на съмнение бяха 66 народни представители, „ срещу “ – 61. 

Вотът беше импортиран с подписите на „ Българска социалистическа партия за България “, „ Възраждане “ и „ Има Такъв Народ “ поради неприятно ръководство, съгласно тях във връзка с защитата и сигурността на страната.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски прикани, в случай че в действителност ГЕРБ и Движение за права и свободи са срещу това „ пропутинско “ ръководство, да влязат в зала и да го покажат с гласоподаване. По негово искане ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде 15 минути отмора преди прегласуване.

Вчера дебатите по вота продължиха близо пет часа.

За да мине в пленарната зала, е задоволително нормално болшинство. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи още през вчерашния ден обявиха, че ще застанат зад държавното управление и няма да поддържат вота.

При това състояние, гласовете на вносителите от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ са незадоволителни.

Преди да стигнат до гласуването на вота, депутатите взеха решение да енергийните вноски при импорт и транспорт на природен газ за пренос с генезис от Русия да се дължат от ползвателите на газопреносната мрежа, а не от оператора. Това стана с промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Изслушани бяха и министърът на енергетиката Румен Радев и министър председателят Николай Денков по отношение на обстановката с неработещата от пролетта на 2022 година ПАВЕЦ „ Чаира “.

Народното събрание разиска и законопроект, предусещащ отпадане на дерогацията за съветски нефт в период от три дни. Управляващата коалиция дружно с опозицията я резервира, като отхвърли предлагането на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Именно по-късно гласоподаване пристигна ред и на вота на съмнение, при който депутатите на Бойко Борисов и Делян Пеевски излязоха от залата, съобщи vevesti.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР