Правителството на Мадуро обяви, че ще предостави доказателства на ООН

...
Правителството на Мадуро обяви, че ще предостави доказателства на ООН
Коментари Харесай

Венецуела обвини САЩ за мащабното спиране на тока в страната

Правителството на Мадуро разгласи, че ще даде доказателства на Организация на обединените нации за отговорността на Съединени американски щати за повредата

Правителството на президента Николас Мадуро заяви в петък, че ще даде доказателства на Организация на обединените нации за отговорността на Съединени американски щати за повредата, която прекъсна електрозахранването и потопи Венецуела в безпорядък. Тази информация ще бъде предадена на делегация на Върховния комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида, която се чака да дойде в Каракас, съобщи министърът на връзките и информацията Хорхе Родригес, представен от БГНЕС.

Електроснабдяването във Венецуела се възвръща последователно, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" След няколко дни във Венецуела ще дойде делегация от Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида, ръководена от Мишел Бачелет, ще й дадем доказателства за американското присъединяване “, сподели Родригес в тирада, излъчена по публичната телевизия на Венецуела.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида заяви в петък за изпращането на екип от петима души във Венецуела, с цел да се срещне най-много с " жертви на нарушавания на правата на индивида ".

Тази " предварителна техническа задача ", която ще се организира от 11 до 22 март, е предопределена да приготви възможна аудиенция на висшия комисар Мишел Бачелет, публично поканена от венецуелското държавно управление, се споделя в изказване на нейния офис.

Венецуела е потопена в безпорядък от гигантско спиране на електрозахранването, което засегна съвсем цялата страна в четвъртък, даже и токът да бе отчасти възобновен в петък в някои квартали на Каракас.

Властите настояват, че това е парализирало най-голямата електроцентрала във Венецуела, тази в Гури.

Президентът Николас Мадуро упрекна " американския империализъм " в провеждането на " електрическа война " против Венецуела, а няколко други публични лица също показаха Вашингтон.

Според министъра на връзката спирането на електрозахранването е провокирано от " кибер офанзива против автоматизираната система за ръководство " на водноелектрическата централа " Гури ", която обезпечава 80% от електрическата енергия на Венецуела.

Експертите изясняват неуспеха с неналичието на държавни вложения за поддръжката на инфраструктурата.

Родригес атакува в речта си американския сенатор Марко Рубио, американския държавен секретар Майк Помпео, съветника по националната сигурност Джон Болтън и венецуелската съпротива.

В продължение на десетилетие, спиранията на електрозахранването са постоянно срещани във Венецуела, само че настоящето прекъсване на тока е най-тежкото и съществено. / Нова тв

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР