Правителството на Ливан подаде оставка заради разрушителния взрив миналата седмица

...
Правителството на Ливан подаде оставка заради разрушителния взрив миналата седмица
Коментари Харесай

Ливанското правителство подаде оставка след апокалипсиса

Правителството на Ливан подаде оставка поради разрушителния гърмеж предходната седмица на пристанището в Бейрут, заяви министърът на опазването на здравето, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Министър Хасан сподели, че министър председателят Хасан Диаб ще отиде в президентския замък, с цел да връчи оставка от името на всички министри.
Според организацията решението е било взето под напън, откакто четирима министри подадоха оставка или показаха желанието си да го създадат.

Като причина за детонацията, както и за сериозната икономическа рецесия в Ливан, е посочена корупцията и неприятното ръководство на ливанската политическа класа, отбелязва Асошиейтед прес.

По оценки на Организация на обединените нации Ливан се нуждае от почти 117 милиарда $ незабавна интернационална помощ, съобщи на 9 август ДПА, цитирайки документ на международната организация, оповестен през днешния ден от Елисейския замък.

Тази оценка включва най-належащите разноски за медицински грижи за потърпевшите, издръжка и незабавно настаняване на останалите без дом.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР