Правителството на либералния румънски премиер Флорин Къцу беше свалено с

...
Правителството на либералния румънски премиер Флорин Къцу беше свалено с
Коментари Харесай

Румъния остана без правителство след вот на недоверие

Правителството на демократичния румънски министър председател Флорин Къцу беше свалено с избор на съмнение през днешния ден, заплашвайки страната с нова политическа неустойчивост.

Официалният резултат сподели 281 депутати в поддръжка на предлагането, без нито един срещу, като държавното управление и неговите съдружници бойкотираха вота.
 Румъния с връх по дневен брой имунизирани от три месеца Румъния с връх по дневен брой имунизирани от три месеца
Ваксинационната акция в Румъния още веднъж набира скорост през последните дни на фона на скок на новите случаи на COVID-19, оповестява тел...

БГНЕС напомня, че в Румъния, Социалдемократическата партия (СДП), внесе избор на съмнение против държавното управление на 28 септември. Вотът смъкна демократичното държавно управление на Флорин Къцу с неговия някогашен младши съдружен сътрудник USR-PLUS.

Партията упреква държавното управление в обедняване на румънците, мощно задлъжняване на страната и провалена акцията за имунизация. Само една трета от 19-те милиона души в страната са имунизирани, което е второто най-ниско равнище в блока след България.

СДП, дружно с USR-PLUS и националистическата партия AUR, имат 284 депутати в 465-местния парламент.

" В Народното събрание виждаме конкуренция измежду и да дестабилизират Румъния... Ние управляваме ", сподели Къцу пред кореспонденти.
 Канадци прихванаха съветски изтребители над Черно море Канадци прихванаха съветски изтребители над Черно море
Канадски отряд, ситуиран в Румъния от началото на септември, извърши първото си прихващане като част от засилената си задача за защита...

49-годишният икономист, който е министър председател от декември, в неделя стана ръководител на PNL, откакто победи на вътрешните избори на партията. Той се възползва от поддръжката на дясноцентристкия президент Клаус Йоханис, който ще би трябвало да номинира нов министър председател, в случай че кабинетът на Къцу падне.

В началото на септември министрите на USR-PLUS подадоха оставка от кабинета, откакто Къцу ненадейно уволни своя министър на правораздаването поради противоречив проект за развиване на локалните общности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР