Правителството на Косово прие на днешното си заседание законопроект за

...
Правителството на Косово прие на днешното си заседание законопроект за
Коментари Харесай

Косово прие законопроект забрани износа на храни

Правителството на Косово одобри на днешното си съвещание законопроект за минималната заплата в страната, решение за освобождение от налог на минималната заплата, решение за възбрана на износа на съществени аграрни артикули и законопроект за актуализация на бюджета за тази година, съобщи организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

Премиерът Албин Курти съобщи, че през вчерашния ден са показани нови ограничения от " Пакета за икономическо възобновление " на стойност 100 милиона евро. Полза от тези ограничения ще имат към 800 хиляди жители или на процедура всяко семейство в Косово, сподели той.

Законопроектът открива път към нарастване на минималната заплата на 264 евро бруто, изгода от което ще имат 100 000 работещи. Премахва се данъкът върху минималната заплата.

" Решението за възбрана на износа на съществени аграрни артикули при тези условия има за цел да обезпечи снабдяването на жителите с съществени артикули като пшеница, царевица, брашно, олио, сол и захар ", сподели Курти.

Приета е и актуализация на бюджета за тази година, който се усилва от 2,75 милиарда евро на 2,9 милиарда евро.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР