Правителството на Каталония опита всичко за диалог с Мадрид, но

...
Правителството на Каталония опита всичко за диалог с Мадрид, но
Коментари Харесай

Беглецът Пучдемон сипе тежки обвинения от Белгия

Правителството на Каталония опита всичко за разговор с Мадрид, само че бяхме принудени да провъзгласим самостоятелност. Това съобщи отстраненият от власт водач на Каталония Карлес Пучдемон на конференция в Брюксел. Брифингът стартира 20-ина минути след оповестения час - 13.30. По думите му Каталония е приела проект „ по кротичък преход към самостоятелност, заобикаляйки насилието”.

Той също по този начин означи, че държавното управление на Каталония ще одобри резултатите от предварителния избор, който ще се организира на 21 декември, каквито и да са те. И добави, че Мадрид е задължен да одобри волята на каталунците, в това число и резултатите от изборите. При това той означи, че в случай че Европейски Съюз поддържа силовите дейности на Мадрид, това ще бъде завършек на идеалите, на които е учредена Европа.

Пучдемон сподели още, че не счита да моли Белгия за политическо леговище.

Припомняме, че при започване на тази седмица, когато прокуратурата на Испания предяви обвинявания към Пучдемон, дружно с петима от някогашните си министри той отпътува скрито за Брюксел. По информация на Diario, някогашният вицепремиерът Ориол Жункерас е съобщил, че Пучдемон е отлетял за Белгия, с цел да „ работи”.

Междувременно испанските управляващи закриха формалния уебсайт на отстранения от служба каталонски водач.
Пресконференцията на Карлсе Пучдемон в белгийската столица може да гледате ТУК

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР