Правителството на канцлера на Германия Ангела Меркел призова за повече

...
Правителството на канцлера на Германия Ангела Меркел призова за повече
Коментари Харесай

Берлин поиска от Лондон повече реализъм на преговорите за Брекзит

Правителството на канцлера на Германия Ангела Меркел прикани за повече натурализъм от Англия на договарянията за бъдещите връзки , написа " Гардиън ".

По-рано тази седмица основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние предизвести, че н а този стадий не е допустимо съглашение с Англия.
 Борис Джонсън - господарят на Брекзит или цар на хаоса
Борис Джонсън - господарят на Брекзит или цар на хаоса

Не се оправи с пандемията и проигра доверието...

Барние заяви какво е ситуацията на договарянията с Лондон на среща с посланиците на страните членки на Европейски Съюз в петък. Говорител на немското държавно управление, което е ротационен ръководител на Европейски Съюз разяснява, че блокът е подготвен да форсира договарянията, само че " показва нуждата от повече натурализъм в Лондон ".

Двете страни приключиха следващия кръг договаряния в Лондон в четвъртък. Те не съумяха да очертаят основите на съглашение, което да увери компаниите за бъдещето. През юни министър председателят Борис Джонсън изрази вяра, че към момента може да бъде реализирано съглашение.

Но макар обществените предизвестия в четвъртък, че наподобява е " малко евентуално " да бъде подписано съглашение до края на годината поради английската позиция за риболова и настояванията на Брюксел за " равни условия ", източници разясниха, че Барние не е бил толкоз скептичен при представянето на обстановката пред посланиците през вчерашния ден. Той предизвестил посланиците, че има вяра, че договарянията би трябвало да бъдат приключени до края на октомври , защото ще последва нескончаем развой по ратификация.
 Лондон и Брюксел надалеч от съглашение след Брекзит
Лондон и Брюксел надалеч от съглашение след Брекзит

На този стадий е малко евентуално да бъде подписано съглашение сред Брюксел и Лондон.

Използвайки сходен език като английския основен договарящ Дейвид Фрост, Барние отбелязал, че даже и съглашението да е " ниско качество ", както сподели английският представител неотдавна, коства си като премия да бъде реализирано съглашение с " нулеви мита, нулеви квоти ". Той добавил, че Европейски Съюз ще бъде подготвен да преразгледа някои въпроси идната година за реализиране на обособени съглашения, в случай че актуалните договаряния завършат сполучливо.

Запазват се двете съществени спънки - достъп на Европейски Съюз до английските риболовни води и договорености, които подсигуряват, че нито една страна не може да занижи регулаторните стандарти или нелоялно субсидира промишлеността.

8 страни членки с максимален интерес за достъп до английските води са повторили пред посланиците, че няма да одобряват съглашение без договорености за рибарството.

Следващата цел е Брюксел и Лондон да се договорят до септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР