Правителството на Испания позволи на супермаркетите да ограничат продажбата на

...
Правителството на Испания позволи на супермаркетите да ограничат продажбата на
Коментари Харесай

Испания разреши ограничена продажба на продукти, за да няма недостиг

Правителството на Испания разреши на супермаркетите да лимитират продажбата на артикули, с цел да избегнат дефицит. Те могат да го създадат краткотрайно и когато има изключителни условия, които го оправдават.

Промяната в Закона за комерсиалната регулация на дребно стана допустима посредством Кралски декрет, който приема незабавни ограничения в границите на Националния проект за реагиране на икономическите и обществените последствия от войната в Украйна.

С него се приключва възбраната за ограничение на броя на продуктите, които купувачите могат да закупят от магазините. Освен това те могат да „ дефинират по-високи цени или да отстраняват пониженията и тласъците за покупки, които надвишават избран брой ".

Целта е да се подсигурява еднакъв достъп до артикули, от които няма задоволително количества.

Поводът бе дефицитът на слънчогледово олио в Андалусия, Канарските острови, Мадрид и Каталуния, където се наложи да бъдат въведени ограничавания за броя на бутилките при всяка покупка. Това докара до митинги от страна на Националната асоциация на потребителите, съгласно която по този начин се насърчава спекулата на пазара и се нарушават правата на клиентите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР