Правителството на Германия прие дългоочаквана стратегия за Китай, съобщава Ройтерс.Този

...
Правителството на Германия прие дългоочаквана стратегия за Китай, съобщава Ройтерс.Този
Коментари Харесай

Германия с дългоочакван ход, решението за Китай

Правителството на Германия одобри дълго чакана тактика за Китай, оповестява " Ройтерс ".

Този ход идва след месеци на разногласия в тройната коалиция на канцлера Олаф Шолц за това до каква степен да се втвърди позицията на Берлин по отношение на възходящата суперсила в Азия.
-->
Документът е признат на фона на по-широк напън на Запада за понижаване на стратегическите зависимости към все по-напористия Китай, което политиците нарекоха  " понижаване на риска ".

Днес немският външен министър Аналена Бербок разгласи, че страната ще следва нова тактика във връзка с азиатската страна, защото  " Китай се промени ".

" Не желаеме да скъсваме с Китай, а по-скоро да минимизираме своите опасности ", посочи тя и добави, че новата тактика ще включва понижаване на зависимостта от Китай и вложение в световни партньорства. " Не желаеме нова свръхексплоатация на първични материали, а по-скоро справедлива търговия, от която печелят и двете страни. Това включва съглашения за свободна търговия, с които можем да сложим стандарти за обективна, устойчива търговия ", акцентира министърът, написа mews.bg.

Бербок призна, че Германия " се нуждае от Китай ", но посочи и че Пекин се нуждае от Европа.

Миналата година държавното управление на канцлера Олаф Шолц подреди преосмисляне на метода, по който Германия взаимодейства с Китай - нейният максимален търговски сътрудник, само че и все по-настоятелен съперник и стратегически противник.

Шолц неведнъж е упорствал за " понижаване на риска " в връзките на Германия с Китай посредством последователно ограничение на зависимостите от страната вместо със разкъсване с китайския пазар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР