Правителството на Франция има план да върне задължителната военна служба

...
Правителството на Франция има план да върне задължителната военна служба
Коментари Харесай

Франция обмисля връщане на задължителната военна служба

Правителството на Франция има проект да върне наложителната военна работа за младите жители на възраст сред 16 и 21 година , оповестяват международни организации.

Според проекта девойките и момчетата ще отбиват минимум един месец постоянна военна работа , която ще е с фокус " образование, работа с благотворителни организации и обичайни военни учения с полицията, пожарната работа и армията ".

Те даже могат непринудено да служат от три месеца до една година след приключването на наложителния период от един месец.

Предишният вид на държавното управление от 2017 година предвиждаше френските жители да имат " опит във военния живот " най-малко един месец на възраст сред 18 и 21 година

Военната тегоба във Франция е анулирана от 1996 година

Според Франс24 измененията ще засягат 750 000 французи всяка година.

Правителството посочи, че едномесечната работа ще включва гражданско обучение, образование при първа помощ и осведомителни сесии за армията. Младите французи на възраст сред 16 и 25 години ще имат вид да вземат участие във втора фаза , която ще продължава сред 3 и 12 месеца с фокус, просвета, защита, околна среда и други области.

Еманюел Макрон е първият френски президент, който не е отбивал военна тегоба.

Социологическо изследване от 2015 година демонстрира, че 80% от французите поддържат връщане на наложителната военна работа.

Програмата се чака да коства 1,6 милиарда евро на година , като в началото държавното управление ще би трябвало да влага 2,8 милиарда евро.

Връщането на наложителната военна работа може да стане най-рано от идващото лято.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР