Правителството на Еквадор спря достъпа до интернет на основателя на

...
Правителството на Еквадор спря достъпа до интернет на основателя на
Коментари Харесай

Еквадор спря достъпа до интернет на Джулиан Асандж

Правителството на Еквадор спря достъпа до интернет на създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, който се намира в посолството на страната в Лондон от юни 2012 година, предадоха международните организации.

Еквадорските управляващи предизвестиха, че с изключение на спирането на системите за връзки с външния свят на асандж, може да подхващат и други ограничения, в случай че той не съблюдава уговорката си да не се меси в връзките на Еквадор с други страни, измежду които и Съединени американски щати.

Правителството в президента Ленин Морено не изясни по какъв метод Асандж е нарушил уговорката си, стихотворец документално в края на 2017 година През януари т. година създателят на уеб страницата " Уикилийкс " получи еквадорско поданство.

Според Асошиейтед прес връзките на Асандж с външния свят са прекратени поради неотдавнашната му интензивност в обществена медия, в която той подлагаше на критика ареста на каталунския водач Карлес Пучдемон.

Според Франс прес реакцията на Еквадор идва след серия от туитове, поствани в понеделник вечерта от Асандж. В тях той подлага на критика това, че експулсирането на съветски дипломати от западни страни като реакция на аферата " Скрипал ", става 12 часа след един от най-тежките пожари в постсъветската история на Русия – в комерсиалния център в Кемерово в Сибир.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР