Правителството на Еди Рама не е предприело никакви конкретни стъпки

...
Правителството на Еди Рама не е предприело никакви конкретни стъпки
Коментари Харесай

Упрекват албанското правителство в липса на политика за правата на малцинствата

Правителството на Еди Рама не е подхванало никакви съответни стъпки две години след приемането на Закона за отбрана на националните малцинства, съобщи водачът на Партията на гърците в Албания Вангел Дуле.
От октомври 2017 година, когато Народното събрание одобри Закона за отбрана на националните малцинства, до момента не са признати подзаконовите нормативни актове. Правителството беше поело ангажимент пред Европейски Съюз да ги одобри до май 2018 година, само че до момента не е направена нито една сериозна крачка в тази посока, счита Дуле, представен от БГНЕС.
Неприемането на подзаконовите нормативни актове въздейства отрицателно освен върху закона и върху националните малцинства, само че се отразява и на демократичните стандарти, положителното ръководство и ползите на Албания в процеса на интеграция, считат от Института за политически проучвания в Тирана.
Припомня се, че осъществяването на уговорките към малцинствата в Албания е една от петте точки, които Европейският съюз сложи на албанското държавно управление като изискване за започване на договарянията за участие.
Липсата на подзаконови актове, обвързван с използването на закона за националните малцинства, нарушавал съществени права на гръцкото малцинство.
Според Вангел Дуле, идното броене на популацията тази година е огромно предизвикателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР