Правителството на четворната коалиция е безидейно, липсва лидерство – това

...
Правителството на четворната коалиция е безидейно, липсва лидерство – това
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Правителството е безидейно

Правителството на четворната коалиция е безидейно, липсва водачество – това съобщи костадин Паскалев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Той нападна позицията водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за определяне на пределни цени на някои артикули. По думите му, когато става дума за контролирани цени – като тези на електрическата енергия водата, топлоенергията, и има органи, които реализират регулацията, тогава може да се понижи Данък добавена стойност или акцизите и по този метод се реализира понижаване на крайната цена.

Когато има чисто цени, те не подлежат на регулация, акцентира Паскалев.

„ Когато имаш такива цени, не се разясняват пределни цели, а пределни надбавки “, акцентира той. По думите му, в европейските страни надценка е сред 40 и 50 %.

„ Не е правилно че дизелът е бензинът са на най-ниски цени у нас “, добави Паскалев, като посочи, че в европейските страни има отстъпки от цените на горивата, които ги вършат по-евтини за потребителите, в сравнение с у нас.

По отношение на войната в Украйна той се разгласи срещу изпращането на оръжие.
По тематиката за разногласията с Република Северна Македония той означи, че българите би трябвало да се запишат в конституцията на прилежащата страна държавотворен народ, а не като малцинство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР