Правителството на Чехия ще отпусне 66 милиарда крони (около 2,64

...
Правителството на Чехия ще отпусне 66 милиарда крони (около 2,64
Коментари Харесай

Чехия дава 2,64 млрд. евро за компенсиране на разходите за ток на домакинства и фирми

Правителството на Чехия ще отпусне 66 милиарда крони (около 2,64 милиарда евро), с цел да компенсира част от енергийните разноски на семействата и компаниите през отоплителния сезон, който стартира през октомври. Това разгласи нощес пред публицисти чешкият министър на индустрията и търговията Йозеф Сикела. съобщи ТАСС.

" Две трети от тази сума ще бъде отпусната на битовите консуматори, а една трета - на компаниите ", означи Сикела.

Той акцентира, че държавното управление на Чехия ще покрие част от енергийните разноски на всички битови консуматори.

През предходната седмица чешката енергийна компания ЧЕЗ (CEZ) заяви, че е намерила различни източници на част от съветските си газови доставки, откакто от " Газпром " са я уведомили, че ги понижават. Чехия е постигнала съглашение за доставки на полутечен природен газ през терминал в Нидерландия.

Междувременно цените на бензина в Чехия доближиха в сряда най-високото си ниво, откогато се води сходна статистика. Това заяви чешката компания Си Си Ес (CCS), която изследва пазара на горива в страната от 2005 година През предходната седмица литър бензин се е продавал на бензиностанциите в Чехия приблизително за 47,96 крони (около 2,2 долара). Цената на дизеловото гориво е била приблизително 48 крони (около 2,3 долара).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР