Правителството на Бразилия представи спорна програма за "осиновяване" на парк"

...
Правителството на Бразилия представи спорна програма за "осиновяване" на парк"
Коментари Харесай

Бразилия предлага паркове за осиновяване в опит да опази Амазония

Правителството на Бразилия показа противоречива стратегия за "осиновяване " на парк " в опит да опази Амазония, съобщи ДПА.

Физически лица или компании могат да спонсорират национални паркове в региона на Амазония за 50 реала (9 долара) на хектар годишно, разгласи държавното управление.

Възможно е "осиновяването " единствено на цялостен народен парк. Размерът на парковете варира от 2 574 до 3 865 172 хектара.

Френската компания "Карфур " първа оповести желанието си да "осинови " парк с повърхност 75 000 хектара в северния бразилски щат Рондония. Компанията се пробва да избави имиджа си в страната, откакто през ноември в един от супермаркетите й в Рио де Жанейро принудително беше погубен негър мъж.

Организацията "Грийнпийс Бразилия " разкритикува програмата, заявявайки, че държавното управление трансферира върху бизнеса отговорността си да финансира част от опазването на околната среда в страната.

Вицепрезидентът Хамилтън Мурао, който е и ръководител на Съвета за Амазония съобщи на Световния стопански конгрес в Давос, че Бразилия няма да има средства, които да харчи за Амазония след коронавирусната пандемия.

"От Грийнпийс Бразилия " насочват вниманието към Фонда за Амазония - механизъм за набиране на дарения за надзор на околната среда и ръководство на горите в района. Паричните средства обаче са блокирани заради различия по какъв начин да се употребяват, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР