Правителството на Бойко Борисов не се одобрява от народа, оценката

...
Правителството на Бойко Борисов не се одобрява от народа, оценката
Коментари Харесай

ТОТАЛЕН КРАХ: Борисов 3 се крепи на баналността! До края няма да изкара... ЗАДАВАТ ли се НОВИ ИЗБОРИ?!

Правителството на Бойко Борисов не се утвърждава от народа, оценката за Народното събрание също е доста слаба. Последно изследване сочи, че единствено 40% от хората считат, че Кабинетът Борисов 3 ще изкара цялостен мандат.

След изтощителната поредност от избори през последните четири години – три пъти изключителни парламентарни, локални, европейски и президентски, апатията и разочарованието от активността на институциите и партиите вземат връх.

Изводът се удостоверява от продължаващата ерозия на доверието в главните институции, както и от отлива на гласоподаватели от политическите партии. Независимо от всичко това едвам 12 на 100 е делът на хората, които желаят нови парламентарни избори, а близо 40 на 100 считат, че в една или друга форма държавното управление ще се задържи на власт до края на конституционния си мандат. Това сочат данните от социологическо изследване на Агенция „ Афис “, извършено в интервала 21-25 Юли 2017 г, при което са интервюирани „ лице в лице “ в техните домове 1050 пълнолетни български жители в обитаемоте места в цялата страна.

Според разбора на Агенция „ Афис “ кабинетът се крепи най-много на баналността: Бойко Борисов за трети път е министър-председател, държанието на ръководещата партия, въпреки и неодобрявано, е добре познато, опозицията не е задоволително мощна и абсолютно допустима, с цел да наложи публичен напън за смяна. Дори и корупционните и другите кавги към властта не вършат това усещане, които биха създали в близкото минало.

На фона на общата неустойчивост и спадащо доверие в политиката Европейският съюз е върнал позитивния си рейтинг и доверието в него, след дълготрайно спиране, още веднъж надвишава недоверието.

Стабилна наподобява и президентската инсттитуция, която е водач в доверието на жителите. Дори и след обществената акция на ръководещите против президента по всички съществени събития и драми, съпровождащи този спор – геополитически ориентировка, превъоръжаването на армията и прочие, позитивните оценки на жителите гравитират към страната на президента.

На дъното в класацията е правосъдната власт, само че и Народното събрание я следва по петите. Мандатът на Народното събрание е още първоначално си, а рейтингът на висшата институция на властта е в стойности, присъщи за края на активността на Народното събрание, и близки до типичната за навечерието на нови избори атмосфера.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР