Правителството на Балеарските острови обяви, че затваря оживени туристически места

...
Правителството на Балеарските острови обяви, че затваря оживени туристически места
Коментари Харесай

Майорка обяви война на алкохолния туризъм и затвори улици след смущаващи кадри

Правителството на Балеарските острови разгласи, че затваря оживени туристически места в курорта Магалуф поради " безотговорността " на доста гости, най-вече чужденци, пишат испанските медии.

Става дума за всички търговски обекти и заведения на така наречен улици " на бирата " и " на хамона " (известния в целия свят испански колбас). Балеарският консултант по въпросите на туризма и труда Яго Негеруела отбрани решението с думите: " Не желаеме невъзпитани туристи на островите си. Да не идват. "

Това стана откакто в интернет се появиха фрагменти от улиците, на които без никаква отдалеченост между тях - и без маски - могат да се видят скупчени стотици чужденци.

Според в. " Ел мундо " скупчванията почнали предходната седмица. Това събитие не би стреснало никого с изключение на безмълвните балеарци в нормална година. Не и тази, отбелязва вестникът - коронавирусната пандемия стана мотив за терзание, откакто фрагменти с пияни младежи без маски провокираха всеобщо отвращение в мрежите. Това стана и измежду испанците, които в огромната си част съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост и носят маски, където е належащо.

Гневът бе изключително забележим след появяването на фрагменти, където младежи пеят и скачат по покрива на автомобил.

Магалуф се счита за " Меката на необуздания английски туризъм ". В сегашната обстановка обаче управляващите на Балеарските острови предизвестяват, че дейностите на сходни туристи вредят на региона, издържаща се главно от туризъм, която се пробва да се популяризира като " най-сигурната дестинация " в Европа.

 &feature=emb_logo

Междувременно управляващите в редица области - като Мадрид и Каталуня - се тормозят от увеличаващи се случаи на коронавирис. В Каталуня те почни доближиха 1300 за 24 часа, въпреки множеството от новообявените случаи да са по-стари по думите на Барселона. Формално броят на заразилите се за ден в цялата страна доближава едвам 390 за денонощие по данни отпреди два часа, само че даже тази стойност е най-високата от 22 май насам, а и случаи като каталунския удостоверяват опасенията на публицисти и специалисти, че може да има разминаване в данните за самостоятелните области.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР