Правителството на Австрия увеличи днес заплахите за налагане на карантинни

...
Правителството на Австрия увеличи днес заплахите за налагане на карантинни
Коментари Харесай

До дни въвеждат полицейски час за неваксинираните

Правителството на Австрия усили през днешния ден заканите за налагане на карантинни ограничения за хората, които не са имунизирани против COVID-19. Това се случва в миг на забележителен растеж на новите случаи в страната, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

" Вече е ясно, че тази зима и Коледа ще има стеснение за неимунизираните ", сподели канцлерът Александър Шаленберг. По думите му може би е въпрос на дни да се вкара непоколебим полицейски час за неимунизираните. Той дефинира равнището на имунизация в страната, което е към 65 %, като " срамно ниско " и прикани австрийците да се имунизират.

Броят на новите случаи на вируса в Австрия още веднъж се повиши до рекордни нива. Според управляващите за последното денонощие са регистрирани 11 975 заразявания. Ситуацията в лечебните заведения и клиниките е тежка, а лекари и медицински сестри приканват за по-строги ограничения. Седемдневната заболеваемост доближи 751 случая на 100 000 души - три пъти по-висока от тази в прилежаща Германия.

По-рано държавното управление се опита да наложи районни карантинни ограничения за неимунизираните, най-малко в най-тежко засегнатите провинции Горна Австрия и Залцбург, само че тези старания се провалиха поради опозиция от провинциалните водачи.

Австрия предприе редица ограничения през последните седмици, с цел да ограничи разпространяването на ковид и да насърчи повече хора да се имунизират.

В понеделник влязоха в действие нови правила, забраняващи на неимунизирани хора, които не са преболедували вируса, да посещават заведения за хранене, хотели, фризьорски салони и огромни публични събития.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР