Правителството на американския президент Доналд Тръмп предприе значителна стъпка за

...
Правителството на американския президент Доналд Тръмп предприе значителна стъпка за
Коментари Харесай

Правителството Тръмп със стъпка за ограничаване на молби за убежище в САЩ, подавани от мигранти

Правителството на американския президент Доналд Тръмп предприе забележителна стъпка за ограничение на молбите за леговище от мигранти посредством регулация , съгласно която хора, влезнали нелегално в Съединени американски щати през южната граница, няма да имат право на леговище , съобщи Ройтерс.

След като проектът влезе напълно в действие, което се чака да стане през идващите дни, м игрантите ще имат право да желаят леговище, единствено в случай че са влезнали в Съединени американски щати пред формалните входни точки.

" Това, което се опитваме да създадем, е да канализираме молбите за леговище през входните точки, където има повече запаси, потенциал и чиновници за експедитивно и ефикасно култивиране на молбите ", изясни на брифинг с публицисти върховен американски представител.

" Системата ни за даване на леговище се огъва под прекомерно многото голословни молби за леговище от чужденци, това натоварва прекалено потенциала ни и ни пречи да предоставим бързо леговище на тези, които в действителност го заслужават ", уточни министерството на вътрешната сигурност, представено от Франс прес.
 кортеж мигранти БГНЕС-->
Съгласно и миграционните ни закони президентът има всички пълномощия да прекрати или ограничи влизането на чужденци в Съединени американски щати, в случай че сметне, че това е от народен интерес, се споделя в официалното съобщение на министерството.

Това решение заплашва да провокира юридическа борба, отбелязва Агенция Франс Прес. Влиятелният Американски съюз за цивилен свободи (ACLU) реагира неотложно. " Американският закон категорично разрешава на хората да желаят леговище, без значение дали са влезнали по формалните канали или не , съобщи в официално съобщение Омар Джадуат от съюза. " Незаконно е да се заобикаля този принцип посредством дадена организация или декрет ", акцентира той.

Миналата седмица в декларация за имиграцията малко пред междинните избори президентът Тръмп разгласи, че ще подпише декрет по въпроса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР