Правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС беше обявено, че ще е

...
Правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС беше обявено, че ще е
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев за правителството: Сглобка, завинтена с гайка, не би трябвало да се счупи

" Правителството сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС беше оповестено, че ще е съединено с гайка, която в един миг ще бъде развинтена и то ще бъде съединено по различен метод, а не да е занитено или заварено. Бих желал да кажа на госпожа Лена Бориславова, че нещо, завинтено с гайка, не би трябвало да се счупи, тъй като това е все едно вместо да отвориш врата, да влезеш през нея с валяк ". 

Това сподели пред БНР заместник-председателят на ПГ на " ИТН " Ивайло Вълчев.

Според него доста ясно са се очертали два центъра на властта, които " доста неприятно гледат един към различен ":

" Единият е в Народното събрание, той е доминиран от ГЕРБ, към тях са Движение за права и свободи и ненапълно " Възраждане ". Другият център на властта е в Министерския съвет. Едните вземат едни решения за едни назначения, другите се пробват в Народното събрание да прокарват неща, които вършат ръководещите недоволни. Много е забавно къде ще свърши тази война, само че надали ще е единствено за назначенията в регулаторите.... Оставам с усещане, че в този ръб за назначения, който Кирил Петков предлага - сред тях и ГЕРБ, ще се спори за съответни хора да отидат на съответни позиции, " само че вие няма да се сърдите и ще ни подкрепите ". 

Ивайло Вълчев разяснява, че случилото се в Русия през последните два дни не би било изненадващо за никого, в случай че следи протичащото се там.

" Това ще докара до стягане на режима на Путин и ще му помогне да филтрира още един път хората към себе си и да се освободи от тези, които счита за нелоялни или за прекомерно миролюбиво настроени по отношение на Украйна и Запада. Няма да стане по-добре. Това, което през вчерашния ден се случи, не път към нормализиране на Русия като европейска страна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР