Правителството е задействало работни групи, които работят по преодоляването на

...
Правителството е задействало работни групи, които работят по преодоляването на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хората не трябва да се притесняват от високи цени на тока и газа

Правителството е задействало работни групи, които работят по превъзмогването на другите опасности за България, свързани със почналата военна интервенция на Русия в Украйна, измежду тях - обезпечаването на газовите доставки и киберсигурността.

Това сподели Кирил Петков след края на съвещанието на Министерския съвет. " Българското правителсто твърдо стои зад съществуващите благоприятни условия за отплата ", изясни министър председателят.

" Към момента нямаме закъснение на количествата природен газ, доставките са естествени, само че не значи, че не съществува риск. Възможностите са ясни, знаете за Южния газов кулоар, доколкото се отнася за конвенционални трасета и както и полутечен газ, това сподели на собствен ред министърът на енергетиката Александър Николов.

" С оглед на това, че главен снабдител е " Газпром Експорт ", проектите са ясни, следваме всички вероятни различни канали и всички вероятни различни трасета и сътрудници ", добави министърът.

Ще проведем диалози с всички корпоративни сътрудници, при настъпване на риск да имаме квалифициран сюжет, изясни Николов.

Енергийният министър Александър Николов заяви, че след създадените механизми, структурите на обезщетенията у нас остават.

" Компенсациите продължават. Те ще обзет целият отоплителен сезон, т.е. до края на месец март. Няма промени и по трите предложения, свързани с операторите, свързани с обезщетения на битови консуматори на природен газ и свързани с промишлеността ", изясни министърът на енергетиката.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР