Правителството е създало условия за монопол в схемите за доставка

...
Правителството е създало условия за монопол в схемите за доставка
Коментари Харесай

БСП: Правителството създаде условия за монопол при доставката на плодове и мляко за училищата

Правителството е основало условия за монопол в схемите за доставка на плодове, зеленчуци и мляко за учебните заведения. Това обявиха в своя декларация от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Според опозицията с промени в съответната разпоредба, засягащи изискванията за кандидатстване по схемите, ръководещите слагат под въпрос достъпа на децата до тези артикули и пазят лобистки ползи.

" Защото с тази разпоредба ще царува цялостен монопол на избрани производители за преразпределение на пазара в България. С тази разпоредба се отваря още повече ножицата сред дребния и огромния бизнес ", сподели Георги Стоилов Българска социалистическа партия.

Земеделският министър Румен Порожанов отхвърли обвиняванията и уточни, че измененията са в полза на българските производители, тъй като до момента 90 % от доставките са осъществявани не от тях, а от търговци.

" За да извърша това, което министерството е предложило за отбрана интереса на производителите, се наложи приемането на наредбата по този метод ".

Още при публичното разискване на наредбата, мощно неодобрение предизвика изискването, че компании, които имат най-малко 23 доставки на мляко в учебните заведения, могат да са в кръга на новите претенденти за доставки. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР