Правителството е на 55-ия си ден, а вече имаме доста

...
Правителството е на 55-ия си ден, а вече имаме доста
Коментари Харесай

Без страх Кирил Петков излезе от прокуратурата

" Правителството е на 55-ия си ден, а към този момент имаме много дейности. Не ни е боязън от никого, действаме напред и чакаме институциите да си правят работата по отношение на законовите си пълномощия. " Това съобщи министър председателят Кирил Петков след разпита си във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Припомняме, малко преди този момент Петков влезе в прокуратурата със лист от 19 имена.

Това, което би трябвало да се види, е, че справедливостта е реализирана и никой няма да е над закона. Това, което чака държавното управление, е прокуратурата да стартира да си прави работата и да се занимават с проблеми, които имат голямо публично значение. Аз не съм законодателен орган, с цел да кажа кой може или кой не може да бъде упрекнат, само че обществото се интересува, има потребност от правдивост и би трябвало да бъдем сигурни като общество, че прокуратурата си прави работата, акцентира Кирил Петков.

Петков увери, че почита разделянето на управляващите, а единственото, което фокусирал по време на диалога с ВКП е, че обществото чака правдивост и прокуратурата да си прави работата. Всички ние имаме огромни въпросителни дали това се е случило и дали основният прокурор е правил всичко за равнище на правдивост, каквото всички ние чакаме, сподели още Петков.

Премиерът изясни, че е дал информацията, която е носил със себе си и е изразил своето възприятие на задоволеност, т.е. че нито българското общество, нито държавното управление е предостатъчно от резултатите, които прокуратурата е постигнала до този миг.

Той се надява, че след срещата си с прокурорите от ВКП, от държавното обвиняване ще се концентрират върху това, че няма човек в България, който да е над закона. Държавното обвиняване се държало доста професионално. Иван Гешев не е бил в листата на Кирил Петков, само че остава рецензията към него, че властта не е удовлетворена от него като основен прокурор. Цялото общество би се радвало да получи оставката му, посочи министър председателят.

Имената, които споделил Петков, били същите, които споделил и на публицистите, само че доста се надява, че в този момент, когато министър-председателят е внесъл данни, макар че всички ги знаят към този момент, прокуратурата ще даде още повече от себе си, с цел да види дали има закононарушение или не.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР