„Правителството днес прие актуализираната версия на националния План за възстановяване

...
„Правителството днес прие актуализираната версия на националния План за възстановяване
Коментари Харесай

Асен Василев: Средствата от Плана за възстановяване и устойчивост са огромен шанс за България

„ Правителството през днешния ден одобри обновената версия на националния План за възобновяване и резистентност. Средствата, които ще получим, са голям късмет България да трансформира стопанската система и обществото си в съвременно европейско общество “.

Това съобщи вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на брифинг в Министерския съвет след съвещанието на кабинета.

Василев уточни, че ПВУ е на обща стойност 13 520 565 000 лв., от които националното съфинансиране е в размер на 2 123 705 000 лв. като средствата ще бъдат получени против промени.

Правителството е планувало авансово осъществяване на Плана, тъй че работата по плановете може да стартира още на следващия ден, тъй като част от нужните промени към този момент са стартирали, осведоми вицепремиерът Василев. По думите му в бюджета за тази година са планувани 4 милиарда лева за пускане осъществяването на заложените в ПВУ планове.

Във връзка с активирането на инфлационните процеси и последствията от войната в Украйна се създава пакет от антикризисни ограничения преди актуализацията на бюджета, с цел да могат българските семейства и компании да се оправят с непредвидените провокации, съобщи Асен Василев по време на брифинга. За поддръжка на бизнеса досега са изплатени 3% от Брутният вътрешен продукт, което е в размер на към 4 милиарда лева

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР