Правителство с ясно разписана програма, с конкретни срокове и с

...
Правителство с ясно разписана програма, с конкретни срокове и с
Коментари Харесай

Карадайъ: Нужно е правителство с ясно разписана програма

Правителство с ясно написана стратегия, с съответни периоди и с поддръжката на всички национално виновни партии, е път към триумфа.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в речта си при старта на 48-ото Народно заседание. Поставяме като главен приоритет грижата за българските жители. И в името на това сме подготвени на разговор с всички, съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ напомни, че изборите създадоха сходна структура на Народното събрание. Народът ясно сподели, че не дава опция да една партия да ръководи независимо. Дори първите две парламентарни групи не вършат болшинство, сподели Карадайъ.
 mustafa karadayi parlament otkrivane bnt
Народът потвърди че е умен – вместо опълчване, той предпостави разговор, единодушие, обединяване, съединяване, безапелационен бе Мустафа Карадайъ. И добави: „ Видя се, че уроците не са научени, поуките не са извлечени. Основната част от политиците не съумяха да обяснят какви решения оферират за излаз от рецесията, а водеха акцията на ненавист, опълчване и разделяне. ”.

За следващ път не се пое по пътя на разговора като изискване за триумф. Лисна на разговор сред институциите и в обществото е несъмнено изискване за рецесии и разпад, почерта водачът на Движение за права и свободи. И прикани: „ Да решим казуса с неналичието на разговор, с цел да отговорим на провокациите ”

Избирателите са ни отредили място в най-висшия орган в парламентарната република и чакат от нас да поставим всички старания, с цел да не ни донесе зимата още рецесии в мраз мрак и неразбираемо на следващия ден, съобщи още Мустафа Карадайъ.
 mustafa karadayi parlament otkrivane bgnes
Готови сме на разговор в името на жителите. Доказали сме го във времето. Доказали сме, че можем да мислим дълготрайно. Това е изискване политиците да намират правилните решения посредством компромисите, които са наложителни, добави водачът на Движение за права и свободи.

Ако политиците и политическите партии не си дадем сметка за заплахите пред страната ни и не създадем нужното, с цел да има разговор, рискуваме бъдещето на страната си. Днешният ден е прекомерно кондензиран с рецесии и провокации, с цел да губим време с лозунги, акцентира Карадайъ.

И прикани: „ Смирение, помиряване и разговор през днешния ден! ”.

Ако през днешния ден не бъдем задоволително виновни, на следващия ден може да е късно, ръководителят на Движение за права и свободи.

Той посочи, че България би трябвало да продължи своето евроатлантическо развиване и всички депутати би трябвало да бъдат част от този развой. Ясно да заявим, че няма друга опция. Точка по въпроса, съобщи Карадайъ.

Да седнем на масата на договарянията. Призоваваме за това най-отговорно и изрично, сподели още ръководителят на Движение за права и свободи.

Ние получихме ясно предписание от нашите гласоподаватели да поставим всички старания за постоянен кабинет с ясни задания, стратегия и проект за деяние. Без реваншизъм и опълчване. Защото зимата се обрисува да бъде гладна, студена и тъмна. Не можем да причиним това на народа, акцентира Карадайъ.

Той особено се спря на виновната роля на президента. В интервала преди първия декрет той би трябвало да извърши функционалността на обединител на нацията и да организира съвещания като търси благоприятни условия за образуване на парламентарно болшинство, което да излъчи държавно управление, сподели Мустафа Карадайъ.

Призовавам всички да бъдем на висотата на условията на историческото време, съобщи водачът на Движението.

Целият текст на декларацията: 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

       УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

       УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ,

       УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА КОНСТИТУЦИОНИЯ СЪД,

       УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ,

      УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

      УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ,

       УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДСАТЕЛ НА ВИСШИЯ  АДВОКАТСКИ СЪВЕТ,

      УВАЖАЕМИ ПРЕЗИДЕНТИ И ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,

       ВАШИ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВА,

       УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА,

      УВАЖАЕМА ГОСПОЖА ОМБУДСМАН,

      УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА  ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ,

       УВАЖАЕМИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА РЕЛИГИОЗНИТЕ ОБЩНОСТИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ,

      УВАЖАЕМИ  ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

       СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ!

Както постоянно след избори, през днешния ден е време за разбори и равносметки, за проекти и тактики.

Трябва да признаем, че изборите за следващ път създадоха сходна структура на Парламента, като народът никого не овласти да сформира еднопартийно държавно управление. Дори първите две парламентарни групи не вършат болшинство. Народът още веднъж потвърди, че е умен. Вместо опълчване, народът предпостави разговор, единодушие, обединяване, съединяване.

За следващ път се видя, че уроците не са научени, поуките не са извлечени.  

Основната част от политиците не съумяха за следващ път да обяснят на хората какви политики оферират, какви решения имат за рецесиите, за бедността, за общите проблеми на хората, а водеха акция на ненавист, опълчване и разделяне.

За следващ път не се пое път към разговора като изискване за триумф. Липсата на разговор е главен белег на ръководещите през последното десетилетие. Липса на разговор сред институциите, липса на разговор в обществото е несъмнено изискване за рецесии и разпад.

И може би даже това не е единствено проблем на политиците и на партиите. Това е въпрос с отпратка към актуалната рецесия в общуването изобщо.

Основна задача на всички политици и държавни институции е да решим казуса с неналичието на разговор навреме, с цел да можем да отговорим на провокациите, които стоят пред нас.

Отговорността е на всички. Много е елементарно да кажеш, че гласоподавателите са ти отредили място на съпротива. Това е просто безконтролно. Избирателите са ни избрали, с цел да представляваме техните ползи, с цел да решаваме проблемите им, с цел да се оправим с рецесиите. Отредили са ни място в най-висшия орган в нашата парламентарна република и чакат от нас да поставим всички старания зимата да не ни донесе още повече рецесии в условия на растящи цени, растяща беднотия, мраз, мрак и неразбираемо на следващия ден.

Ние от Движение за права и свободи сме почтени пред себе си, пред гласоподавателите си и пред цялото общество. Открити сме в слагането на проблемите, подготвени сме на разговор в името на жителите. Доказали сме го във времето. И нещо доста значимо – потвърдили сме, че можем да мислим дълготрайно. Това е също изискване политиците да намират правилните решения и посредством компромисите, които са наложителни.

Диалогът и ефикасното другарство са рецепта за здравословни връзки в обществото и път към непоклатимост и сигурност.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Ако политиците и политическите партии не си дадем сметка за заплахите пред страната ни и не създадем нужното, с цел да има разговор, рискуваме не просто електоралната си тежест на идващите избори, а бъдещето на страната си.

Днешният ден е прекомерно кондензиран с проблеми, рецесии и провокации, с цел да продължаваме да губим време с лозунги. Отговорността ни като политици би трябвало да е на нужното равнище, с цел да се оправим дружно.

Правителство с ясно написана стратегия с съответни периоди, с поддръжката на всички националноотговорни партии е пътят към триумфа. Ние се намираме пред нов разломен исторически миг. Икономическият напредък и напредък в дълготраен аспект минават през примирение, примирие и разговор през днешния ден. Ако през днешния ден не бъдем задоволително виновни, на следващия ден ще бъде късно.

България би трябвало да продължи своето евроатлантическо развиване и всички ние тук би трябвало да сме част от този развой. Трябва ясно да заявим, че ние нямаме друга опция. Ние сме членове на НАТО и Европейски Съюз и точка по въпроса.

Пътят е явен, да седнем на масата на договарянията. Призоваваме за това най-отговорно и изрично.

Лесно е да кажеш, че с някои в никакъв случай и въобще няма да приказваш и да работиш. Лесно е да рисуваш в черно облика на съперника.

И ние елементарно можем да вършим това. Лесно можем да посочим, че през последните 12 години само Движение за права и свободи беше същинска съпротива на ГЕРБ, и в този момент, на последните избори продължаваме да се борим по места с модела „ ГЕРБ “, само че с други реализатори. Ние не желаеме да сме с ГЕРБ, не желаеме да сме и с управлявалите през последната година и половина. Защото едните вкараха популизма и национализма във властта, трасираха пътя на стопански срив, организираха репресивна политика, употребявайки властта по места мачкаха нашите гласоподаватели и не престават да го вършат. А идващите, пристъпвайки Основния закон, с цел да влязат във властта, газейки закони и правила, разрушиха държавността, демокрацията и стабилността с ускорени темпове, реставрираха мемоари от отминали времена. Нещо повече, те окрадоха парите на всички ни, направиха ни длъжници за генерации напред. Те ни завещаха по  15 милиарда дълг всяка година. Нечувано в историята на България.

Можем елементарно да кажем всичко това и да се обявим за жертви. Но няма да го създадем. Защото е безконтролно.

А политиката е на първо място отговорност!

Това е главният урок, който учим в Движение за права и свободи. Политиката е и тестване, политиката е и избори. Избори, които би трябвало да вършим в името на хората, на целия народ, на страната!

Ние сме определени от народа и получихме ясно предписание от нашите гласоподаватели: да създадем всичко допустимо, да поставим всички старания за сформиране на постоянен кабинет с ясни цели, ясни задания и проект за деяние, без реваншизъм, ненавист, опълчване и разделяне.

Зимата е на прага ни и тя се обрисува да бъде гладна, студена и тъмна.

Не можем да причиним това на нашите гласоподаватели. Не можем да причиним това на народа, от чието име сме част от най-висшия орган в страната.

Ние слагаме като главен приоритет грижата за българските жители и в името на това сме подготвени на разговор с всички.

Тук следва да подчертая виновната задача на Президента на Република България в този исторически миг. Политическата обстановка слага голямата отговорност в интервала преди първия декрет на Президента той да извърши функционалността на обединител на нацията и да организира съвещания като търси благоприятни условия за образуване на парламентарно болшинство, годно да излъчи устойчиво държавно управление. Важните политически и морални страни на тази активност получават и конституционно съображение в обединителната роля на Президента в този значим миг за бъдещето на народ и страна.

Всички би трябвало да действаме с мисъл за българските жители, с ясното схващане, че „ времето е в нас, а ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме “, както е споделил Левски:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

От името на ПГ на Движение за права и свободи приканвам всички да бъдем на висотата на условията на историческото време.

Пожелавам триумф на 48-ото Народно заседание!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР