Правителство няма да има. Отиваме на избори. Това твърдят информирани

...
Правителство няма да има. Отиваме на избори. Това твърдят информирани
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Отиваме на избори, Габриел връща празна папка

Правителство няма да има. Отиваме на избори. Това настояват осведомени политически източници пред Lupa.bg, осведомени с последните обрати в договарянията сред " двамата огромни " - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Най-вероятно в 16 ч. Мария Габриел ще върне празна директория на президента Румен Радев.

Въпреки упованията, че в последна сметка кабинет ще има и ПП-ДБ и ГЕРБ ще се схванат по конфликтните тематики с министерските постове и регулаторите, това няма да се случи. Още към 12 ч., когато трябваше бъдещият министър председател Мария Габриел да върне цялостна директория с министри на президента Румен Радев, делегацията на ГЕРБ по този начин и не дойде на " Дондуков " 2, а по неофициална информация договарянията са били прекъснати.    

Двете обединения по този начин и не са стигнали до съгласие за състава на кабинета, откакто ГЕРБ са поискали 6 министерски кресла за техни титуляри, които очевидно са неприемливи за " Промяната ". Твърдеше се, че ябълката на раздора се е оказал военният министър Тодор Тагарев, който в проекто листата трябваше да бъде сменен с Христо Гаджев.

Последна информация обаче твърди, че препъни-камъкът за властта е енергетиката, където министърът в оставка Румен Радев трябваше да бъде заменен от депутата от ГЕРБ  Жечо Станков. Това предложение на ГЕРБ също е срещнало опозиция от ПП-ДБ.

Още през вчерашния ден министър председателят в оставка Николай Денков изясни, че им е даден лист с кандидат-министри, които за първи път са видели преди да отидат в президентството и че този състав е недопустим.

Заканата на Бойко Борисов в неделя, че в случай че не се схванат с ПП-ДБ, се отива на избори, звучеше като политическо трик, само че очевидно ще се окаже действителност. Мария Габриел също предизвести, че ще върне празна директория.      

    

   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР