Правителственият самолет Фалкон“ ще бъде спрян временно от експлоатация докато

...
Правителственият самолет Фалкон“ ще бъде спрян временно от експлоатация докато
Коментари Харесай

Спират временно „Фалкона на властта

Правителственият аероплан „ Фалкон “ ще бъде спрян краткотрайно от употреба до момента в който не се откри повода за повредата по-рано денем. Това стана ясно то думите на шефа на „ Авиоотряд 28 “ ген. Тодор Коджейков, а повода е отказа на системата за навигация на машината при кацане на летище София, до момента в който на самолета са били министър председателят Бойко Борисов и водената от него делегация от Солун.

Коджейков прикани да се намерения за покупката на нов аероплан, който да е по-нов и по-сигурен, защото този постоянно давал недостатъци.

Той разясни, че самолетът е на 19 години,а това е най-малко 3 или 4-ят отвод на разнообразни системи.

Коджейков посочи, че при захода към летището навигационната система е отказала, само че с помощта на професионализма на водачите, самолетът е овладян и е изработен втори кръг над летището.

Той даде да се разбере, че не вършат компромис със сигурността и преди всеки полет самолетът е облита и се издава протокол за редовност. Той разяснява, че няма проблем с поддръжката на самолета и доставката на части за него. Вече са се свързали със звеното за авиоационна сигурност към транспортното министерство, което ще ревизира всички системи и ще каже кое и за какво е отказало. Не може да каже дали самолетът ще бъде пратен още веднъж за ремонт в Швейцария или просто ще се смени даден а част.

Той напомни, че в държавния аероплан се возят президентът, министър-председателят и представители на ръководството на страната и че най-важна е сигурността на пасажерите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР