Правителственият поема спешната въздушна помощ. Правителството реши да възложи задачата

...
Правителственият поема спешната въздушна помощ. Правителството реши да възложи задачата
Коментари Харесай

Въздушните линейки: Авиоотрядът поема помощта по въздуха, първи хеликоптер - декември


Правителственият поема незабавната въздушна помощ. Правителството реши да разпореди задачата на тях, вместо на държавната компания „ България Хели Мед Сървиз “ с претекстовете, че имат опит и нужната инфраструктура и логистика. Първият се чака да пристигна в средата на декември.

Васил Андреев е един от водачите, които ще работят в Той ще премине особено образование с още четирима негови сътрудници, с цел да може да извършва избавителни задачи.
От 1 март стартира образованието на медици за незабавна помощ по въздуха
Снимка: bTV

„ Тук ще има полети и до места, които не са авансово обследвани, по този начин наречените оперативни площадки. Това може да са места на произшествия, ще се каца по болнични площадки, където мястото е лимитирано “, сподели Велин Андреев, водач в Държавния авиационен оператор.

В кариерата му до момента не му се е налагало да транспортира пациент. По думите му би трябвало да има прецизно съблюдаване на процедурите, с цел да се случи всичко както би трябвало.
Хангари за медицинските хеликоптери
Снимка: bTV

Първите хангари за хеликоптерите ще се в авиобази в София, Безмер, Долна Митрополия, Чайка до Варна. Ще се изберат и медицински площадки в лечебни заведения в цялата страна. От 1 март стартира образованието на медиците.

„ Решението беше в началото това да бъдат лекари със компетентност анестезиология и реанимация, с цел да имаме най-адекватна помощ. Екип от доктор с здравна сестра, които ще бъдат основани в няколко бази в страната “, сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.
От 1 март стартира образованието на медици за незабавна помощ по въздуха
Снимка: bTV

Освен шестте контрактувани с италианската страна хеликоптери, се водят договаряния да се наемат още два, с цел да има въздушни коли за спешна помощ още от лятото.

„ Тази незабавна здравна помощ по въздух се обезпечава и финансира от страната. Тя ще налична за всеки жител и ще бъде безусловно безвъзмездна “, сподели служебният транспортен министър Христо Алексиев.

Изпълнителният шеф на сдружението „ България Хели Мед Сървиз “ Георги Гвоздейков няколко пъти се разгласи срещу решението държавният авиоотряд да поеме незабавната здравна помощ по въздух. Мотивът - че в случай че държавната компания бъде закрита процедурата за наем на въздушна кола за спешна помощ стартира изначало, и се изпуска шанса да я получим още през май.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР