Правителствена криза има от няколко седмици. Не се разбраха кой

...
Правителствена криза има от няколко седмици. Не се разбраха кой
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП си спретнаха ожесточен спор по всички горещи политически теми

Правителствена рецесия има от няколко седмици. Не се схванаха кой да поеме отговорност за тежкия случай край Своге, колкото да се схванаха кои да са номинирани за министри, през днешния ден не можахме да гласуваме новите министри, а за похлупак един от тях се отдръпна. Защо министър председателят Бойко Борисов предлага някой за министър, откакто той се отдръпва? По-добре изобщо не го предлагай.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Заедно с него посетител беше и националният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров.

"Правителствена рецесия няма. Виждате - усилват се заплати и пенсии. Работим по съдружната стратегия. Виждаме какво вършат сътрудниците от опозицията. Преди седмица сипеха обвинявания, а през днешния ден не участваха на дебатите за наложителното слагане на колани в рейсовете ", отговори Лазаров.

"Днес не присъствахме в зала, тъй като от ГЕРБ подмениха дневния ред. Вместо да дискутираме ветото на президента, което визира извънредно доста български жители, те обърнаха нещата и тематиката стана братът на нашия сътрудник в Русе ", аргументира се Свиленски.

"Няма никаква борба сред ГЕРБ и президента. Неподписването на указа за освобождението на Младен Маринов от длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи от Румен Радев може да се дължи на доста фактори - техническа неспособност, липса на време и тн. Ние взехме решение да не гласуваме през днешния ден оставките от почитание към президентската институция. Това е урок по нравственос. Натиск имаше от сътрудниците от Българска социалистическа партия. Те не стопираха да желаят да се гласоподават оставките и те оказваха напън. Няма проблем Младен Маринов да стане министър, даже и президентът да не подпише указа. Нямза несъответственост, споделям го като правист. Просто през днешния ден показхме едно етично държание ", разкри Лазаров.

"Премиерът Бойко Борисов е изпаднал в суматоха. Панически желае да избави държавното управление ", разгласи Свиленски. "Това ми наподобява на ходеното по СПА курорти и на Бенчо Бенчев. Тези неща за държавното управление ги слушаме от 2009 година ", не му остана задължен Лазаров.

Тук някъде положителният звук на беседва беше пропуснат и беше намесена нещастието край Своге. Двамата депутати започнаха да се упрекват за случая, да се репликират, да приказват един през различен, да си мерят времето и кой какъв брой е приказвал. Водещата Поли Златарева направи опит да сдобри гостите си, само че безрезултатно, а феновете мъчно разбираха какво споделят Лазаров и Свиленски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР