Правителствата по света да отворят нов фронт в глобалното ограничаване

...
Правителствата по света да отворят нов фронт в глобалното ограничаване
Коментари Харесай

Нов данък за милиардерите може да събира по $250 милиарда годишно

Правителствата по света да отворят нов фронт в световното ограничение на укриването на налози, като наложат световен най-малък налог в размер на 2% върху милиардерите, разгласи Данъчната обсерватория на Европейски Съюз, представена от Reuters.

С новия налог могат да се събират по $250 милиарда годишно, против укриването на налози.

Към днешна дата ефикасният персонален налог на милиардерите постоянно е надалеч по-малък от този, който заплащат други данъкоплатци с доста по-скромни средства, защото те могат да вложат благосъстоянието си във фиктивни компании, които ги защищават от налог върху прихода, твърди нов доклад за световните данъчни укривания за 2024 година.

В случай, че бъде натрапен нов налог,

събраната от него сума ще бъде еквивалентна на едвам 2% от благосъстоянието от близо $13 трилиона, притежавано от 2700 милиардери в света.

Според изследването на Данъчната обсерватория на Европейски Съюз над 3000 милиардери по света употребяват фиктивни компании, с цел да избегнат налог върху приходите.

В своя отчет организацията загатва 499 европейски милиардери, 835 от Северна Америка, 838 от Източна Азия и още от други елементи на света, чието общо благосъстояние доближава до $12,9 милиарда. В момента всички те заплаща близо $44 милиарда под формата на персонални налози. Личните налози на милиардерите в Съединени американски щати се правят оценка на близо 0,5%, като в това време те са равни на 0 във Франция, която другояче е страна с високи налози.

Данъчната организация е открила, че автоматизирането на обмена на информация сред банките е довело до спад на укриването на налози в офшорни зони с към три пъти за по-малко от 10 години. Въпреки това $1 трилион, или 35% от облагите, регистрирани от фирмите, се реалокират в така наречен " данъчни убежища ". 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР