Правителствата на Франция, Германия и Великобритания излязоха с декларация, в

...
Правителствата на Франция, Германия и Великобритания излязоха с декларация, в
Коментари Харесай

Европа отхвърли призива на Тръмп за прекратяване на ядрената сделка с Иран

Правителствата на Франция, Германия и Англия излязоха с декларация, в която акцентират, че ще продължат да съблюдават нуклеарното съглашение с Иран, написа " Гардиън ".

Днес нашето обръщение е ясно: Ние ще продължим да изпълняваме Съвместния изчерпателен проект за деяние и да го съхраняваме. Ние призоваваме Иран да анулира всички ограничения, които не подхождат на съглашението и да се върне към цялостно осъществяване. Ние призоваваме Иран да се въздържа от принуждение и сме подготвени да се ангажираме с Иран за стабилизиране на района, пишат трите страни в взаимна декларация.

Париж, Берлин и Лондон показват страдание за решението на Съединени американски щати да изоставен нуклеарното съглашение и да върнат глобите против Иран.

Преди дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Европа да се откаже от нуклеарната договорка с Ислямската република.

Вчера Тръмп употребява " Туитър ", с цел да напише, че е апатичен дали Иран желае да договаря със Съединени американски щати. Той отговори на мнения на съветника по национална сигурност на Белия дом Робърт О`Брайън, който разгласи, че глобите против Иран ще принудят страната да потърси договаряния с Вашингтон.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон разгласи в известие, представен от " Ройтерс ", че Франция и Русия споделят предпочитание за опазване на нуклеарната договорка с Иран. Макрон и съветският водач Владимир Путин организираха телефонен диалог в неделя. Президентът на Русия остава зает за използване на договорката.

В нуклеарното съглашение с Иран вземат участие Китай, Франция, Германия, Русия и Англия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР