Правителствата и здравните системи в богатите страни се мъчат да

...
Правителствата и здравните системи в богатите страни се мъчат да
Коментари Харесай

ООН: В бедните страни може да има по-висока смъртност от коронавируса

Правителствата и здравните системи в богатите страни се мъчат да се оправят с пандемията от ковид, което значи, че по-бедните страни може да бъдат наранени по-тежко от вируса, популяризирал се в тях, предизвестява почитан представител на Организация на обединените нации.

Мами Мизутори, която оглавява Службата за намаляването на риска от бедствия към Организация на обединените нации, споделя, че здравните услуги са под стрес дори в развитите страни и че и те нямат задоволително съоръжение, с цел да оказват помощ на хората в потребност на фона на внезапното увеличение на броя на инфектираните.

" Лесно можем да си представим, че в случай че става дума за страна, в която здравната система не е толкоз съвършена, тогава това може да докара до по-висока смъртност ", споделя тя от Женева в изявление за фондация " Томсън Ройтерс ".

Карта за следене на ковид, направена от университета " Джонс Хопкинс ", демонстрира, че в събота по света е имало над 150 хиляди доказани случая, а умрелите надвишават 5600. Досега най-тежко са наранени Източна Азия, Иран и европейските страни, само че картата демонстрира и дребен брой случаи в към 20 африкански страни и повече из Централна и Южна Америка.

Даже в богатите елементи на света като Европа и Съединени американски щати вирусът демонстрира по какъв начин рискът визира хората друго според от икономическия им статус, отбелязва Мизутори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР