Правителствата и централните банки дадоха обещание да налеят $19,5 трлн.

...
Правителствата и централните банки дадоха обещание да налеят $19,5 трлн.
Коментари Харесай

Правителствата и централните банки обещаха $19,5 трлн. срещу пандемията. Ще са нужни повече

Правителствата и централните банки дадоха заричане да налеят $19,5 трлн. в стопанските системи от началото на пандемията, обобщава отчет на Международния валутен фонд, представен от CNN. Някои страни се нуждаят от повече помощ, с цел да се оправят с рецесията, само че може и да не я получат, гласи още той.

Към септември държавните управления анонсираха тласъци на стойност $12 трлн., а централните банки - още най-малко $7,5 трлн., с цел да омекотят удара от пандемията. И макар невиждания мащаб и скорост на ограниченията, в това число понижаване на налози, заплащане на заплати, предоставяне на заеми и събаряне на лихви, международната стопанска система е в най-дълбоката криза от Голямата меланхолия насам. Икономическата интензивност и заетостта в доста елементи на света, в това число в Съединени американски щати и Европа, остава под равнищата от преди пандемията.

Обещаните ваксини против вируса дават обещание да подобрят прогнозата за стопанските системи през идната година, само че няма да оказват помощ изключително през идващите седмици и месеци. А пречките пред обезпечаването на спомагателна поддръжка нанасят вреди по по този начин или другояче нежното възобновяване.

В Съединени американски щати, където броят на инфектираните пораства непреклонно, отводът на президентът Доналд Тръмп да признае, че е изгубил изборите, може да забави напъните за сключване на още един огромен пакет тласъци. Броят на заетите в страната към момента е с 10 млн. души по-малък по отношение на началото на пандемията, а редица щати вкарват спомагателни здравни ограничения, което ще натежи над възобновяване.

В Европейския съюз също има проблеми: в понеделник Унгария и Полша постановиха несъгласие върху утвърждението на фонда на стойност €800 милиарда, който би трябвало да влезе в действие на 1 януари. Двете страни не желаят разпределението на парите да зависи от върховенството на закона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР