Правителствата, бизнес лидерите и банките за развитие имат две години,

...
Правителствата, бизнес лидерите и банките за развитие имат две години,
Коментари Харесай

Предупреждение: следващите две години ще са от съществено значение за спасяването на планетата

Правителствата, бизнес водачите и банките за развиване имат две години, с цел да подхващат дейности за попречване на доста по-сериозни климатични промени, съобщи Саймън Стийл, изпълнителен секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата, представен от Ройтерс. 

Той предизвести, че световното стопляне се изплъзва от дневния ред на политиците.

Учените са на мнение, че е от решаващо значение да бъдат понижени на половина нездравословните за климата парникови газове до 2030 година, с цел да се спре повишението на температурите с повече от 1,5 градуса по Целзий, което би довело до по-екстремни метеорологични условия и горещини.

Въпреки това през предходната година въглеродните емисии в света се усилиха до рекордно високи стойности, напомня Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Сегашните задължения за битка с климатичните промени надали ще доведат до понижаване на излъчванията в международен мащаб до 2030 година, е мнението на специалистите.

Според Саймън Стийл идващите две години са " от значително значение за спасяването на нашата планета ".

" Все още имаме късмет да създадем по този начин, че излъчванията на парникови газове да бъдат понижени с ново потомство национални проекти за климата. Но ние се нуждаем от тях в този момент ", сподели той.

По време на събитие в " Чатъм хаус " в Лондон, Стийл съобщи, че страните от Г-20, които дружно са виновни за 80 % от международните нездравословни излъчвания, незабавно би трябвало да се засилват.

Основната задача на тазгодишните договаряния на Организация на обединените нации за климата е страните да се спогодят за нова цел за финансиране на битката с изменението на климата и да се поддържат разрастващите се страни.

Стийл сподели, че повече средства за битка с изменението на климата би трябвало да се дават посредством опрощаване на задължения, по-евтино финансиране за по-бедните страни, нови източници на интернационално финансиране, като да вземем за пример налог върху излъчванията от морския превоз, а също промени в Световната банка и Международния валутен фонд, които организират годишните си пролетни срещи този месец.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР