Правим всичко възможно заедно с фирмата изпълнител да приключим ремонта

...
Правим всичко възможно заедно с фирмата изпълнител да приключим ремонта
Коментари Харесай

Трамваите тръгват по Графа за Коледа

Правим всичко допустимо дружно с компанията реализатор да приключим ремонта на улица " Граф Игнатиев " в най-кратки периоди, като се съблюдава качеството на дейностите. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-кметът по превоза на Столична община Евгени Крусев.

Той уточни, че строителните действия са на финалната права , като е направена нужната готовност.

 Крусев не хвърля оставка поради незавършен обект
Крусев не хвърля оставка поради незавършен обект

Той съобщи, че може да каже дали ремонтът му харесва откакто бъде приключен

Трамвайното трасе сигурно ще е готово до Коледа.

Трасето на процедура било градивно построено, релсите - положени, както и настилките. Контактно-кабелната мрежа за трамвайното придвижване също към този момент е по трасето.
Предстои през идната седмица да се създадат проби и проби. Комисия би трябвало да издаде акт 16, след което трасето ще бъде вкарано в употреба, изясни Крусев.

Очаква се загражденията да бъдат отстранени поетапно пред идната седмица.

По думите на Крусев през миналите дни са направени редица огледи на ремонтните действия на " Графа ". В някои сектори имало открити нередности , а изпълнителите на ремонтите към този момент са заставени да ги поправят, увери зам.-кметът.

 Поредна инспекция на ремонта на ул.
Поредна инспекция на ремонта на ул. " Граф Игнатиев "

Заради материала на сложена поставка на трамвайните линии

Относно реконструкцията на пространството към църквата " Свети Седмочисленици " Крусев изясни, че ремонтните действия към момента не са признати от общината.

Можем да кажем дали сме удовлетворени от ремонта чак по-късно.Ако не дава отговор на проектите, строителят има отговорността да върне и поправи това, което не е утвърдено от строителния контрол, добави зам.-кметът пред публичната телевизия.

" Строителен контрол " следи ремонта и подмяната на част от плочките на градинката пред " Свети Седмочисленици " и има задачата да приема или не ремонта и да задължи компанията реализатор да преправи всички забележки. Разглеждат се разновидности за компенсации за търговците на ул. " Граф Игнатиев " поради ремонтите . Столична община ще се включи в популяризирането на търговците по улицата ", сподели още Крусев.


" Спаси София " желае с оставката на Крусев да избави столицата

Има съществено нарушаване на Закон за обществените поръчки, осъществено от Столична община
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР