Правим сериозно преструктуриране на отдел Киберпрестъпност“, който ще бъде обособен

...
Правим сериозно преструктуриране на отдел Киберпрестъпност“, който ще бъде обособен
Коментари Харесай

ГДБОП търси кибер специалисти

Правим съществено преструктуриране на отдел „ Киберпрестъпност “, който ще бъде самостоятелен в независима дирекция в границите на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) в Министерство на вътрешните работи. Това шефът на ГДБОП основен комисар Калин Стоянов пред Българска телеграфна агенция. Той посочи, че предлагането за преструктуриране на отдела е към този момент направено и напълно скоро следва да влезе в последна фаза.

„ Това ще ни даде опцията доста да увеличим щата на дирекцията с IT (ай ти) експерти “, разяснява Стоянов като регистрира, че ще има компликации по привличането на качествени експерти, които да са удовлетворени от заплащането. На въпрос дали може да се направи нормативна смяна, с която да се усилят техните хонорари, Калин Стоянов съобщи, че се мисли в тази посока. Той означи, че въпреки всичко заплащането не би следвало да бъде съществена и единствена цел на работещите в Министерство на вътрешните работи, а удовлетворението, което биха изпитали от свършената работа.

По думите на Стоянов закононарушенията, свързани с интернет пространството се усилват, както и хакерските офанзиви. Той добави, че всекидневно постъпват голям брой сигнали за такива закононарушения. Като по думите му мъчно може да се откри от коя страна или континент са осъществени те. 

На въпрос дали прокуратурата към този момент е изпратила до ГДБОП искане да даде информация, която има за новите глобени българи по закона „ Магнитски “, основен комисар Стоянов съобщи, че писменото искане се чака и дирекцията ще даде цялата налична информация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР