Правилото, което удря с един куршум два заека е съвсем

...
Правилото, което удря с един куршум два заека е съвсем
Коментари Харесай

Само едно простичко правило може да промени живота ни завинаги

Правилото, което удря с един патрон два заека е напълно простичко и ще ви помогне да се отървете от отлагането. Можете да започнете да го употребявате още в този момент – няма нищо изключително или комплицирано в него. Най-добре го култивирайте като табиет. Нужни са, несъмнено, съзнателни старания, с цел да извършите това държание автоматизирано. Става дума за по този начин нареченото предписание за две минути.

Какво включва правилото за две минути?

Повечето от дилемите, които отлагате, в действителност не са толкоз сложни – имате гений и умения да постигнете задачите си, само че  просто не стартирате задачата по една или друга причина.

Правилото за 2 минути ви оказва помощ да преодолеете отлагането и мързела, защото става толкоз елементарно да започнете с него, че не можете да кажете „ не “. Базира се на 2 основни хрумвания.

Идея 1: Ако нещо лишава по-малко от две минути, направете го в този момент

Тази част от правилото идва от бестселъра на Дейвид Алън Getting Things Done. Удивително е какъв брой доста неща отлагаме, когато можем да ги свършим за две минути или по-малко. Например –  миене на съдове незабавно след ястие, слагане на спално долни дрехи непосредствено в пералнята, изнасяне на боклука, нареждане на бюрото.

Така че, в случай че отнеме две минути или по-малко и е в действителност значимо (или скоро стане незабавно и стресиращо), направете го незабавно. Въпросът е да започнете да го вършиме толкоз бързо, че да не се постанова да го отлагате.

Идея 2:Когато придобиете табиет, това лишава по-малко от две минути

Всички ваши задания могат ли да бъдат изпълнени за по-малко от две минути? Очевидно не. Но придвижването към резултата може да стартира след две минути или по-малко. Това е задачата на това малко, само че дейно предписание.

Може да наподобява, че тази тактика е прекомерно постоянно срещана за значими житейски цели, само че помислете отново. То работи за всевъзможни цели по една елементарна причина и тя е физичните закони.

Физика от действителния живот

Както Исак Нютон открива, обектите неподвижен са склонни да остават неподвижен, до момента в който обектите в придвижване са склонни да остават в придвижване. Това важи както за хората, по този начин и за ябълките, падащи от дървото.

Правилото за две минути работи за всички цели по силата на закона за инерцията. Когато започнете да вършиме нещо, е по-лесно да продължите да го вършиме, в сравнение с да не го вършиме въобще.

Освен това можем да кажем, че доста прелестни неща в живота ни се случват, когато стартираме да вършим нещо.

В продължение на няколко години можете да мислите дали да не се запишете на курс по готварство или друго образование, което желаете да преминете. Вместо единствено да обмисляте, можете бързо да вземете решение и най-сетне да излезете от зоната си на комфорт. По този метод можете да получите доста повече страсти и опит, в сравнение с в случай че мислите за това дълго време.

 

Искате ли да бъдете по-добър публицист, в сравнение с сте сега? Напишете едно-единствено изречение за начало.

Искате ли да ядете здравословна храна? Яжте един плод или зарзават, с цел да започнете.

Искате ли да превърнете четенето в табиет? Прочетете две страници от книгата, с цел да започнете.

Искате ли да ходите на джогинг три пъти седмично? Просто обуйте маратонките си, с цел да започнете.

Всичко това е правилото на двете минути. Можете да напишете изречение, да изядете плод, да прочетете две страници и да обуете маратонките си за две минути.

Най-важната част от всеки нов табиет е началото. Не става въпрос за продуктивност, а за непрестанно деяние. В доста връзки започването е по-важно от триумфа.

Правилото за две минути не е за резултатите, които получавате, а за процеса на фактически приключване на работата. Той работи отлично за хора, които считат, че системата е по-важна от задачата.

Опитай в този момент

Сигурни сме, че имате десетки значими задания, които могат да бъдат изпълнени за 2 минути. Телефонно позвъняване, намиране на верния уебсайт или изнасяне на боклука. Ако имате 20 такива случая, които ви тормозят, тогава 40 минути ще са задоволителни, с цел да се отървете от тях. Толкова е елементарно, че не се побира в главата ви, само че работи.

Когато забележим няколко мръсни чинии пред себе си, настроението ни се утежнява. Но какво се случва по-късно? Ние не вземаме решение и се занимаваме с бизнеса си. А периодическите мисли за мръсни чинии незабелязано скапват настроението и изсмукват сила. В резултат на това след няколко часа към момента измиваме чиниите. Щетите, нанесени на душeвността, са задоволително огромни.

Но какво, в случай че гледате на мръсните чинии по друг метод? Може би си мислите: „ Всичко е въпрос на две минути. Трябва да отделя две минути, с цел да завърша това дело и да не мисля повече за това. “

Не позволявайте на дребните незавършени неща да ви подкопават от вътрешната страна. Опитайте правилото за две минути в този момент и няма да съжалявате.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР