Правилно е да се върви към електронните рецепти, но очевидно

...
Правилно е да се върви към електронните рецепти, но очевидно
Коментари Харесай

Омбудсманът: Очевидно моментът за е-рецептите не е настъпил

Правилно е да се върви към електронните предписания, само че явно моментът не е настъпил. Това сподели пред Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева.

Има цяла категория медици, които не могат да изписват медикаменти по електронен път. Министерството би трябвало да даде крачка обратно, счита тя. Проблемът е и това, че пациентът отива в аптеката и му споделят, че лекарството липсва. Лекарите би трябвало да знаят какви са наличностите в аптеките, по мнението й.

Номенклатурите сред лекари и аптеки не съответстват, посочи Ковачева, която е обезпокоена, че пациенти ще остават без терапия. Когато лекарите не са подготвени, страдат пациентите, предизвести публичният бранител. Министерство на здравеопазването да постави старания лекарите да са подготвени за системата за електронни предписания и да им помогне, предлага Ковачева.

За домашното принуждение тя изясни, че има пропуск в Наказателен кодекс и не е инкриминирано унизителното отношение. Тя счита, че новият орган за домашното принуждение няма да сработи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР