Правилникът за устройството и дейността на МВР е променен с

...
Правилникът за устройството и дейността на МВР е променен с
Коментари Харесай

На това основание ни връчват глобите към КАТ по границите

Правилникът за устройството и активността на Министерство на вътрешните работи е изменен с разпореждане на Министерски съвет през април 2021 година

В член 45, алинея 2 е основана нова точка 13, която оправомощава чиновниците на Главна дирекция " Гранична полиция ", осъществяващи инспекции на граничните контролно-пропускателни пунктове, да правят и действия от Закона за придвижване по пътищата.

Изпълнението на наредбата е регламентирано със заповеди на министъра на вътрешните работи. Последната настояща заповед на министъра на вътрешните работи за тази активност е в действие от 01.01.2022 година, припомнят от вътрешното ведомство.

Заповедта категорично показва съответните действия на избраните длъжностни лица на Граничен контролно-пропусквателен пункт:

-  правят инспекция за невръчени електронни фишове;

-  връчват електронни фишове;

-  извършват инспекция за наложени санкции, които не са заплатени в срок;

-  предоставят опция на неизрядния водач да заплати санкцията си на място в зоната на граничния пункт. Това е единствено по избор на лидера.

Проверките се правят на влизащи и напускащи страната български жители на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на интернационалните шосейни пътища. Групово дело " Гранична полиция “ не задържа документи на жители за неплатени санкции от пътни нарушавания.

В заповедта е планувана опция за прекратяване осъществяването на тази активност, когато придвижването на транспортни средства през избран граничен пункт е с подобен интензитет, че времето за изчакване стане прекомерно дълго. В общия случай решението за краткотрайно прекратяване на активността се взима от началника на граничния пункт.

По данни на отдел " Пътна полиция “ в ГДНП от началото на 2023 година до 2 декември броят на издадените електронни фишове за превишена скорост е 1 439 062. От тях са връчени 51%. Невръчени са 711 724.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР