Правилната и навременна диагностика са едни от най-важните фактори за

...
Правилната и навременна диагностика са едни от най-важните фактори за
Коментари Харесай

Водещи кардиолози и компании се събраха на конгрес в Пловдив

Правилната и навременна диагностика са едни от най-важните фактори за сполучливо лечение и следващи намеси . Без точното различаване и надзор на рисковите фактори, няма по какъв начин да се приказва за сполучлива предварителна защита и понижаване на смъртността от сърдечно-съдови болести. С непрестанното развиване на медицината и технологиите от ден на ден пациенти получават съответно лекуване и биват избавени от летален край.

Тази и доста други значими тематики се разискаха на основния за годишната стратегия Национален конгрес по интервенционална кардиология . Четиридневният конгрес се организира от 9-ти до 12-ти ноември, в Гранд Хотел Пловдив. Събитието се отрази с наситена стратегия и висока посещаемост от над 300 души.

Конгресът се провежда от Българското сдружение по интервенционална кардиология за освен да се трансформира в сцена за обмяна на опит, сполучливи практики и теоретични знания, а и да даде опция на посетителите да се срещнат с най-модерната здравна техника и разработки в сферата.

Над 20 от най-големите производители на кардиологична инсталация, лекарства и консумативи взеха присъединяване в ревюто на събитието, измежду които и интернационалната компания БТЛ Индъстрийз , чието произвеждане е локализирано в България. Фирмата е измежду водещите производители на здравна техника в международен мащаб с голям брой интернационалните оценки и награди за принос в развиването на здравното съоръжение .

По време на ревюто БТЛ показа част от своите разработки за разбор и диагностика, като измежду тях бе и новаторският програмен продукт BTL CardioPoint SDS. Той се бори с рисковия синдром на неочакваната гибел (Sudden Death Syndrome), който протича най-често безсимптомно и настава ненадейно като води до съдбовен край. Най-често жертви са хора, подложени на по- огромно физическо натоварване, както и дребни деца, като единствено в България болестта лишава живота на 20 души годишно, а в международен мащаб тази цифра стига няколко хиляди. Благодарение на софтуера на БТЛ, диагностицирането на това заболяване и предотвратяването на съдбовния му край е допустимо единствено в границите на едно ЕКГ проучване .

В конгреса и програмата взеха присъединяване и повече от 10 задгранични гост- лектори, международно приети в кардио средите, които споделиха своя опит с българските си сътрудници и организираха образования за млади кардиолози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР