Правили ли сте нещо наистина екстремно в живота си? Като

...
Правили ли сте нещо наистина екстремно в живота си? Като
Коментари Харесай

Тест: Къде ще ви отнесе парашутът при първия скок

Правили ли сте нещо в действителност рисково в живота си? Като да вземем за пример да скочите с парашут? Разбираме, че такова преживяване не е за всеки, нужна ви е огромна доза храброст и може би още по-голяма доза полуда. Някои го вършат поради адреналина, а други, с цел да се почувстват същински свободни, реейки се като птици в небето.

За задачата на днешния тест ще би трябвало въображаемо да си визиите, че самите вие сте се решили да изпитате това рисковано преживяване. И по този начин: седите на отворената врата на самолета, крачка напред в нищото... и воала! Вече сте едно с вятъра. Под краката ви се открива страхотна панорама - дребни къщички, поля, реки, гори... носите се умерено в небето, само че към този момент наближавате земята. Какво виждате и къде ще се приземите?

Изберете един от следните отговори:

1. В гориста околност, населявана от диви животни, чакащи ви с отворена уста

2. На китно поле с гъста и тучна трева и пъстри цветя

3. В планинска околност с остри назъбени скали

4. Под вас има пълноводна река с стеснен бряг

В гориста околност, населявана от диви животни, чакащи ви с отворена уста

Всъщност този отговор не е толкоз неприятен. Вие сте от хората, които умеят да се надсмиват над прекарванията си даже и в най-безнадеждните обстановки. Приемате всичко, което ви се случва, малко като на кино - като че ли сте непряк наблюдаващ, който може откровено да се забавлява на неблагосклонната към основния воин (в случая вие) орис. Това ви качество може и да буди възхита у близките, като че ли постоянно намирате капка позитивизъм и комизъм в трагичните обстановки. Но това е единствено, в случай че съдят дейностите ви по-повърхностно. Погледнато по-дълбоко, „ несъответстващите " ви реакции са по-скоро опит да се отхвърли казусът, да се понижи неговата значимост, като че ли, в случай че не му обръщате внимание, той ще изчезне. Не можете постоянно да се криете зад маската на сарказма и черния комизъм, които постоянно употребявате, с цел да омаловажите сложните обстановки.

На китно поле с гъста и тучна трева и пъстри цветя

Проблеми? Няма ужасно - знаете, че всичко ще се развие по допустимо най-хубавия за вас метод. Вярвате в ориста, в позитивната мисъл, в падащите звезди и розовите еднорози. Вие сте същински оптимист и не си позволявате да унивате и в най-тежките обстановки. Просто знаете, че постоянно след мрака изгрява слънце, по тази причина и не се затормозявате ненужно. Хората ви търсят, когато имат потребност да издигнат самочувствието си или да ги нахъсате да подхващат съответни дейности. Умеете да визиите и най-грозната картина като хубав изблик от душата на надарен художник. Виждате света в слънца и сърчица, обичате и вас ви обичат.

В планинска околност с остри назъбени скали

Според вас, в случай че нещо може да се обърка, то сигурно ще се обърка. Зад всяка неприятна обстановка виждате да се задава още по-лоша. Винаги обмисляте най-черния вид и постоянно очаквате най-страшното. Не можете откровено да се зарадвате на нещо, тъй като, щом е прекомерно хубаво, значи не е истина. Песимизмът ви ви тормози дотам, че сами си създавате стрес и напрежение, обмисляйки всички вероятни способи, по които бихте могли да се неуспехите. Ако би трябвало да открием нещо положително в тази ваша линия, е, че евентуално сте най-подготвеният човек за всяка една изключителна обстановка. Наслаждавайте се на сегашния миг, без да се тревожите за неслучили се още неща.

Под вас има пълноводна река с стеснен бряг

Не губите времето си в разиграване на всевъзможни разновидности за процес на дадена обстановка. Виждате нещата такива, каквито са, и взимате най-адекватното решение за съответния миг. Реалисти сте - знаете, че колкото и да мъдрите даден проблем, никой няма власт над бъдещето и не можете да получите гаранция за сполучлив излаз, даже да сте обмислили хиляди пъти всеки един подробност. Живеете напълно в сегашното. Понякога обаче е нужно да извършите крачка настрана, с цел да се убедите, че не изпускате огромната картина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР