Правила за жени, жертви на икономическата действителност.Той е свикнал да

...
Правила за жени, жертви на икономическата действителност.Той е свикнал да
Коментари Харесай

Безработният мъж е като природно бедствие

Правила за дами, жертви на икономическата реалност.

Той е привикнал да побеждава, да печели пари, от него да зависят съвсем всички неща в семеството. Но към този момент не е по този начин.

Тя се разсъни и откри елементарния факт – от през днешния ден и нейният мъж е без работа. Така започнаха дните, в които видя брачна половинка си в непозната светлина, сполетя я нещо като естествено злополучие. Той, брачният партньор, до момента като един Атлас е крепил нейната непоклатимост, сега е увиснал, с мъгляви хрумвания за бъдещето и в непоносимо въодушевление. На всичкото от горната страна нервиран от личното си възприятие за виновност. Тя би трябвало непременно да закрепи това семейство, разтърсено от психическа и финансова рецесия.

Тя стартира ведро, с поддръжка – откри разнообразни мотиви да изтъкне какъв брой е кадърен. Поощри всичките му хрумвания, даже най-абсурдните – дано най-малко фантазира. Даже един път му сподели, че е най-сръчният мъж, съвсем популярен. Той не й повярва, само че се подсмихна предостатъчно. И това е триумф на фона на отвратителното въодушевление, което го е обзело. Мъжете обичат похвали. Тя му даде образци по какъв начин и на други се случват провали, само че интелигентен и надарен човек като него няма метод да не успее да стъпи на крайници. После се опита да търси дружно с него нови разновидности за работа по вестникарските разгласи. Звънна на всички другари и познати, за които си спомни, с цел да откри въпреки и краткотрайна опция. Колкото и да е оскъдна, тази поддръжка съумя да му върне част от вярата. Но единствено част. Предстоят месеци заспалост. Той си стои от заран до вечер у дома. Телевизорът непрекъснато е включен.

Мъчно й е да гледа по какъв начин той обезверен се залъгва с буйно избликваща спортна пристрастеност от екрана. Напрежението пораства с часове. Децата имат шанс, че част от времето прекарват в учебно заведение. Тя би трябвало постоянно да е блага и дружелюбна на прищявки, на рецесии, на настроения, на пълзящата нерешителност и смут, че нещата скоро няма да се трансформират. Той в този момент заплашва да рухне под натиска на събитията. Тя също е уязвима от ужасната тежест на съмнението – сред недоволството и опънатите нерви, нежността и състраданието. И по този начин объркана, виждайки нескрито какъв брой травмиран става мъжът, подложен на колене, тя постави кадифените ръкавици и се зареди с колосално самообладание. После седна и сформира правила за дами, жертви на новата икономическа реалност:

1. Никога, но в никакъв случай не натяквай: „ Навремето, като ти говорех, в случай че ме беше послушал… “ и „ За нищо не ставаш! Виж Пешо по какъв начин си подреди живота! “ Нищо не може да се върне – гледай напред.

2. Не споделяй с приятелки, другари и общи познати, а още по-малко с родителите си/му: „ Мъжът ми е несретник. “ Не давай самун на публиката.

3. Не нападай първа и не го прекъсвай, в случай че е решил да споделя някакъв проблем, с думите: „ Това към този момент сме го чували! Знам какво ще кажеш! “ Остави пространство и на другия до теб.

4. Опитай се да преодолееш естествения си бяс и провеждай спокоен и по опция настоятелен диалог. Дискутирай, а не се налагай над падналия. Утре това може да си ти.

5. Не се опитвай да го занимаваш с дреболии като извършване на покупки и мръсни чинии – ще увеличиш така и така големия му комплекс сега. Всеизвестна истина е, че мъжете са търтеите, а дамите – работните пчелички. Толкова години цивилизация не се пребори с това статукво, та ти ли?

6. Ако, не дай Боже, стартира да прекалява с питиетата, въпреки всичко пробвай да му намериш някакво друго занятие – занимание или да поправи от дълго време развалената малка врата на шкафчето, да боядиса нещо в банята, да подреди мазето. Трудова терапия.

7. Направи обичания му сладкиш, торта, ядене. Прекрасно подредена маса, бутилка, само че без да се изхвърляш. Нека уютът и захарта свършат останалото за по този начин нужното в този миг успокоение. Стомахът и мъжът са взаимосвързани понятия.

8.  Ако проблемите са отслабили неговата интензивност в леглото, не се опитвай да върнеш остарялото състояние с напрягане, а пробвай нещо различно. Купи и за двамата ново еротично долни дрехи. Новото възбужда. Гледай да изпревариш дубльорката.

9. Не помогне ли – ходете на изложения, позволете си най-малко един концерт, срещайте се със старите другари – ще видиш, че в това също има сексапил, в случай че не се прекалява. Ами в случай че се е затворил в себе си? – тогава излизай сама понякога. Ще добиеш прохлада и самочувствие. То е нужно и на двамата.

10. Бъди блага, заложи на потребната в такива моменти рутина в връзките. Опитай се да намериш подобаващия звук, тъй че дружно да търсите излаз от обстановката. Две очи виждат по-добре, а пък в случай че гледат и в една посока…

11. Намали до най-малко дългите телефонни диалози – това е нещото, което постоянно го е дразнило. Лишения в името на общото положително.

12. Не забравяй децата, само че им изясни, че татко им има краткотрайни компликации и в този момент е техен ред да го поддържат доколкото могат. Хубаво е да схванат таман в този момент, че фамилията е общественост.

13. Опитай да спечелиш пари от нова работа, даже тя да бъде под упованията ти – все в миналото облаците ще се разсеят или – както китайците споделят – най- мрачно е преди зазоряване.

14. Разходките измежду природата също разтоварват. Ако ти се забива нож – забивай го в кората на някое дърво в парка. Насочвай силата си в вярна посока, както японски служащ, който не боксира шефа си, а неговото плашило двойник.

15. Накрая, в случай че макар всички твои старания ситуацията не се усъвършенства, утешавай се, че играта на нерви все в миналото свършва и този, който умее да изчаква, печели.

Инфо: https://www.jenatadnes.com

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР