Правила за движението на електрически тротинетки и скутери на територията

...
Правила за движението на електрически тротинетки и скутери на територията
Коментари Харесай

ОбС-Плевен обсъжда правила за движението на електрически тротинетки в града


Правила за придвижването на електрически тротинетки и скутери на територията на община Плевен ще бъдат разисквани на постоянната сесия на Общинския съвет (ОбС). Заседанието е планувано за на следващия ден, 25 август, от 9.00 часа, оповестяват от общинската администрация. 

Българска телеграфна агенция напомня, че за публично разискване бяха препоръчани промени в Наредба 3 за публичния ред при използването на пътни транспортни средства на територията на общината. След това те бяха дебатирани и на съвещания на непрекъснатите комисии към Общински съвет – Плевен.

Предвижда се да бъде въведена възбрана за придвижване на електрически скутери и тротинетки в Градската градина, площадите " Възраждане " и " Стефан Стамболов ", по ул. " Васил Левски " - от площад " Възраждане " до площад " Свободата ", пешеходните алеи на парк " Кайлъка ", на детски и спортни площадки. 

Сред претекстовете за използване на ограничаващите ограничения се показва всеобщото нахлуване и потребление на самостоятелните електрически транспортни средства (ИЕПС) в бита и относително новата и незадоволително разгласена нормативна уредба.  

С измененията в общинската разпоредба може да бъде неразрешено използването на електрически тротинетки от деца под 14-годишна възраст, а тези от 14 до 16 година да могат да ги ръководят единствено по велосипедната инфраструктура. 

Максималната скорост за придвижване на ИЕПС в община Плевен да бъде 15 км/ч, се показва още в предлагането на общинската администрация. Всички водачи на електрически транспортни средства до 18 години ще би трябвало да носят защитна каска.

Регламентира се също по този начин по кои пътища и улици могат да се движат ИЕПС, а водачите им да не употребяват мобилни телефони при ръководството им, да не транспортират други хора и така нататък

Предвидени са и наказания за нарушителите от 10 до 50 лева. 

Предложението за промени в Наредба 3 е първо в дневния ред на сесията, който включва общо 31 оферти за разискване от общинските съветници. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР