Правете няколко последователни вечери бани на пръстите с лайка или

...
Правете няколко последователни вечери бани на пръстите с лайка или
Коментари Харесай

Домашни решения за враснал нокът

Правете няколко поредни вечери бани на пръстите с лайка или тетра. След като сте държали краката си в топла баня към половин час, изваждате ги от водата, подсушавате ги и с ножица или нокторезачка постепенно и доста деликатно изрязвате нокътя там, където е опрял в кожата. След горещата баня съвсем няма да усетите болежка и се пробвайте да изрежете нокътя по този начин, че да не останат остри краища, с цел да не се нервира кожата. Известно време ходете с необятни и комфортни обувки и ще видите, че казусът ви ще бъде решен, поучава zdrave.to.

*****

Настъргва се на ситно една супена лъжица елементарен сапун, като към него се прибавят една супена лъжица олио и белтъкът на едно яйце. Всичко това се смесва, до момента в който се получи хомогенна примес. С този мас се маже няколко дни проблематичното място и то оздравява.

*****
В продължение на една седмица всяка вечер пръстът се държи в гореща (до поносимост) вода. След това се държи 5 минути в йодна смес. Гнойта бързо изчезва, болките понижават, а кожицата на пръста се обелва. Може да падне и нокътят, ще израсне различен, само че загнояването няма да се повтори.

*****

Вечер преди лягане щедро се напоява памучен тампон в ябълков или винен оцет и се прикрепва върху нокътя с пластир, с цел да не се измести тампончето. Обува се чорап. Сутринта тампонът се отлепя, нокътят е омекнал и елементарно се изрязва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР